Komentari (136)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Jutros čitam u Oslobođenju da dijaspore trenutno ima oko 2 miliona. Ako se vratio milion, a nas je ovdje 3,5 miliona, ispade da nas ima više od kineza...
@maliumene hahaha,ima vas u turskoj skoro 80 mil.hihihuhujujhuhjj
@RayDonovan1 Jesu na 23%
Pa kaže i ne laže... Uzrok masovnog iseljavanja su ekonomska kriza, besperspektivnost, nepoštivanje osnovnih ljudskih prava te politička situacija u zemlji.
jedni dosli drugi otisli
Ma vratio se ko je morao
Ako u povratnike ubrajate godisnje turiste sto izvade cipsovu karticu onda zahebite ovu statistiku. 22% povratnika u RS je samo po sebi porazno mada je realna cifra izmedju 5-10%. I kazete samo 20,000 izbjeglica van teritorije BiH. Samo u Geteborgu ima 25,000 Banjalucana. U St.Louisu ima 57,000 Bosanaca, skoro cetvrtina stanovnika grada.
Dalje, samo SAD je od 93-95 primila 143,000 izbjeglica od kojih he 99% dobilo zeleni karton nakon godinu dana i drzavljanstvo nakon 5 godina. 95% su svi ostali u SADu. Svedska je isto trajno primila 68,000 izbjeglica. Neznam samo kome furate ove lazi i zbog cega. Aneks 7 Dejtonskog sporazuma nikad nije implementiran
Trece, povrat imovine nije jednako odrzivi povratak. Niko ne moze jesti zidove. Odrzivi povratak prije svega podrazumjeva postivanje ljudskih prava, sigurnost i prijeratnu mogucnost prosperiteta a sve tri stvari su potpuno ignorisane ili cak sta vise jos dublje onemogucene.
Koja laz!
Pa neće se vratiti u RS kad je to Srpska !! Čija ?? Srpska !! Sam taj prefiks .. Da je Srpska nije normlano u državi u kojoj se zagovara multikulturalnost .. Zašto niste dali ime tom entitetu Federacija 2 ili B .. ili ili ... Ali Srpska ? Eto sad imamo Srbiju u Bosni !! Tražićemo i mi u Srbiji Bošnjačku Republiku u Sandžaku !! Kako bi to samo glupo zvučalo ... Značilo bi da za druge narode tu nema mjesta !! Kao što to u RS-u znači . Čija ? Srpska ?
Da te nije Alija
Slobu i Franju nismo birali, ali Aliju jesmo, a i on je odabrao, vidi se sta
Dosta su se ti odmorili od 96 te do 2017!Hajmo sad opet pravac njemacka!Ha ,ha
Zivjela stoka godinama u Hrvatskoj po hotelima pa sad pljuju po njim,internet balije,a nemaju marku za popit kavu
I zovu Hrvatsku UZP a kad ih je hranila bila je ok
samo se muslimanski isilovci vraćaju.
Pozdrav Bosno , Šta da se drugo kaze , dobro nam došli.
vecina u FBiH, a najvise od toga ih je doslo u Sarajevo.
u tuzlu se vratilo cirka 8 srba, ostali samo da uzmu stanove zbog prodaje. ali je zato otislo raje od 1996 na ovamo, mozda i vise nego za vrijeme rata!
To je ona priča jednog od SDA uhljeba od prije dvadesetak godina. Reče čo'jek istinu tada ali mu niko nije vjerovao. On je odgovorio na prozivku zašto su svoje ispalili u toku rata: "Znate šta, važno je da Bošnjački narod sačuva svoje buduće lidere u svim sferama života. Oni se sada školuju i kada se vrate zauzeće vodeću ulogu u našem društvu." Tako i bi.
A koliko ih sad iseljava iz BiH, a nema rata !!!
U Mordor niko ne želi.