Sigurni u pobjedu
1.5k

Nakon prozivke Koalicije Država, Bećirović objavio fotografije kojima dokazuje podršku iz Bihaća

N. V.
Kantonalni odbori SDP-a, NES-a, SBB-a i NiP-a u Unsko-sanskom kantonu demantovali su optužbe Koalicije Država na račun kandidata za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denisa Bećirovića da je iskoristio prepun Buihać kako bi poslao slike navodne podrške.
"U povodu lažnih informacija tzv. koalicije Država da kandidat ujedinjenje opozicije za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović nema masovnu podršku građana Unsko-sanskog kantona i Bihaća, ovim putem želimo demantovati iznesene laži. Po ustaljenom receptu njihovih mentora iz SDA, Hadžikadićeva klapa marginalaca pokušava građane uvjeriti da ne vjeruju svojim očima i javno iskazanoj masovnoj podršci dr. Bećiroviću u Bihaću, nego da vjeruju njihovim tumačenjima iz Sarajeva. Napominjemo da je dr. Bećirović uvjerljivo pobijedio u USK 2018. godine, a ove godine će pobjeda biti još uvjerljivija", napisali su.

Kažu da će građani koji su masovno stali iza Bećirovića, na izborima demantirati podla podmetanja.

"SDA i njihovi sateliti do izbora mogu i hoće pokušati spinovati očitu istinu da kandidat ujedinjene opozicije uživa masovnu podršku građana. Njihov spin prestaje njihovim porazom u oktobru. Sistem koji su stavili u funkciju širenjem dezinformacija može funkcionisati do oktobra, a tada će ujedinjena opozicija razmontirati i njih i njihovu vlast", rekli su.

Bosna i Hercegovina masovno želi i podržava promjene, istaknuli su i dodali kako nikakve laži sluga sistema ne mogu promijeniti tu činjenicu.

"Svjesni smo da ogromna podrška dr. Bećiroviću brine režimske krugove i njihove sluge jer slične scene podrške stižu iz svih krajeva naše zemlje", navodi se u zajedničkom saopćenju stranaka.