{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Nakon početka sjednice Parlamenta FBiH proglašena jednosatna pauza

F
30.6.2014. u 16:57
4
6
Nakon početka sjednice Parlamenta FBiH proglašena jednosatna pauza
4
Nakon početka sjednice Parlamenta FBiH proglašena jednosatna pauza
Nedugo nakon početka današnje vanredne sjednice Doma naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine u Sarajevu proglašena je jednosatna pauza na zahtjev delegatskog kluba Hrvata zbog iniciranih dopuna dnevnog reda.
Hrvatski delegati, naime, tražili su da im se obrazloži da li je dopunjavanje već predloženog dnevnog reda, kao uobičajena praksa na redovnim zasjedanjima, u skladu s Poslovnikom ako se prakticira i na vanrednoj sjednici.

U pauzi će se ovaj Klub odrediti prema novonastaloj situaciji, kazali su. Dvije su inicirane dopune dnevnog reda za ovu sjednicu.

Odobravanje prve značilo bi da će delegati razmotriti i zakon, predložen iz Federalne vlade, o finansijskoj podršci poplavljenim područjima, sukladno tome što su na današnjoj prethodnoj sjednici usvojili dva srodna zakona - o osnivanju fonda solidarnosti za pomoć ugroženim krajevima te o ustupanju građevinskog zemljišta bez naknade ljudima što su usljed katastrofalnih majskih poplava ostali bez krova nad glavom.

Druga dopuna odnosi se na predloženu odluku o kreditnom zaduženju Federacije zbog hitnih potreba na poplavljenim područjima.

Ministar finansija Ante Krajina informirao je delegate da je protekle sedmice Predstavnički dom odobrio takvu odluku a ona znači zaduženje kod Svjetske banke od 100 miliona dolara ukupno za BiH, od čega bi Federaciji i Republici Srpskoj pripalo po 47,5 miliona te ostalih pet miliona Distriktu Brčko.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: