Komentari (125)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
u školi se uzgajaju retardirani monstrumi (zahvaljući trenuntom sistemu obrazovanja i trenutnoj legislativi )
Nije do škole nego do porodice.
@hermann hesse po trenutnom zakonu ne možeš učenika isključiti iz škole...i onda se mangupi... a plus familija, droge i opšta nekultura.
PRIKAŽI ODGOVORE (4)
puna podrška i roditeljima i djeci ... u borbi protiv nasilja
Samo roditelje po dzepu,i to momacki,sve drugo je sviranje qurcu
Očigledno da MUP, Skupština KS, Vlada KS, NISU SPOSOBNI A NITI IM SE DA DA SE"BAKČU" SA OVIM. PROBLEM je VRLO OZBILJAN I POPRIMA RAZMJERE KOJE SE NEĆE MOĆI KONTROLISATI. Ako ovi nisu sposobni ili neće, onda roditelji MORAJU poduzeti OZBILJNE KORAKE za rješavanje ovog VELIKOG PROBLEMA I SVIM PRAVNIM SREDSTVIMA NATJERATI OVE DA RADE SVOJ POSAO. HITNO donošenje Zakona o vršnjačkom nasilju ali ne samo deklaratvno(kao štoj e sve kod nas) već sa vrlo oštrim kaznama za maloljetnike i njihove roditelj
ništa vi kao roditelji, a koji su najpozvaniji za to, nećete značajno promijeniti, jer sami ne znate vaspitavati djecu u novim društvenim okolnostima tzv. tranzicije... (u šta?), kada ste i sami manje-više opsjednuti američkim "vrijednostima" uspjeha u životu, pravljenja karijere, imanja puno para, auta (što prije klepit audija), jeftine razonode... kad nemate vremena za svoju djecu, ne znate im se posvetiti, jer ste i sami manje-više skučenih intelektualnih, emocionalnih, i fizičkih sposobnosti
Pravna borba i Bosna i Hercegovina nikako nisu spojive rijeci
Sve je to lijepo, ali mislik da to u ovom sistemu nazalost ne pije vode.
Oko za oko, zub za zub. Bagru uhvatiti i polomiti! Prebiti ih tako da više nikad ni u snu ne pomisle da nekoga zlostavljaju! A pozivanje na zakon, pravdu, udruženja- to više ne pali. Nasilnici razumiju jedino jezik sile!
Prije nego dijete krene u skolu, upisati ga u karate, tekvando i bokserski klub. Dobro ga pripremiti i psihicki. Ako mu se neko priblizi da ga izazove odmah navaliti na tu osobu sakama, nogama... I ostaviti ce dijete za sva vremena svi u skoli. Jednostavno. Od price nema nista..
nasilja je uvjek bilo u skolama i drustvu pogotovo kad pojedinci vide da mogu nekoga i da im prolazi sve ga vise zezaju.,i namene su nalijtali jer sam bio najmanji i povucen ,a nisam se nikome zalio dok jednom nisam uzeo motku pa sve rastjero i kasnije opet su me zezali,dok se nisam poce ja zalijetati da se bijem i opet me istuku i kad su vidjeli da sam budala svi se okanili,.A problem sto su se sad svi oni smirili a ja jos uvjek ostao budala,.
toga je uvijek bilo moje dijete je to dozivjelo na velikom odmoru ja sam krenula u prodavnicu i vidim dvoristu traze mu novac i krecu da ga tuku ja sam to rijesila i niko nikad ga vise nije ni krivo pogledao
joj dajte nemojte zafrkavati, krivi im filmovi krivi im crtani, a kriv vam je odgoj jer cuvate djecu ukakite se ako dijete kihne ili padne na koljena...kako je prije bilo a ako je ikad bilo vrsnjackog nasilja bilo ga je prije rata pa sta kome fali. ko se nije potukao i batina dobio. neka se nauce braniti djeca.
Dragi roditelji. Ne dozvolite da vam se Dubravko Lovrenović vrzma oko riješavanja vaših problema. Ne dajte mu ni blizu prići da zloupotrebljava vašu bol i muku.
ja mislim da su najvise krivi nasilni crtani koi se pustaju djeci.gledam nema crtanog bez nozeva palica pistolja zolja nasilja a djeca to upijaju ko sundzer. http://www.filmovanje.com/images/stories/2014-Filmovi/Transformers-AgeOfExtinction/transformers%203.jpg
joj, milioni odrasli uz te crtice i niko nije postao nasilan, pricas bezveze.
To se treba riješiti staromodno, ne preko vlade ili sud, već nakupiš raju i prebiješ budale dok ne budu normalni. Ako treba i njihove roditelji ako ih podržavaju
Ako budes cekao drzavu da nesto poduzme , nacekaces se. Nego, uhvati ti njih , dobro namlati, pa ce drugi put razmisliti hoce li se kurciti...
Kakve veze ima slučaj Mahira sa vršnjačkim nasiljem? Zašto zamjenjujete teze?! Gdje je nestao Dubravko i kada će mu se suditi?
Svaka čast na zapažanju. Dubravko smrdi do Australije, a sistem mu ne smije ništa.
Da su ih jednom roditelji posteno namlatili kad su napravili sranje,ne bi se sad tako ponasali.
druze, taj isti 'zapad,' odakle ta silna borba protiv 'vrsnjackog nasilja' se propagira, ne dopusta da se dijete vaspita 'mlacenjem' jer je to isto tako 'nasilje'.
@rahmetliTito; Kruh te j..., oduzmu djecu pa ih dadnu pedofilima. 'zapad' je bolest i zlo. Socijalne sluzbe 'prate razvoj' tako sto prate da djeca ne bi slobodno razmisljala i naredjuju roditeljima da djecu kljukaju sa 'ritalin' i ostalom medicinom koja mijenja rad mozga dijeteta.
PRIKAŽI ODGOVORE (2)