BiH
94

Nakon javnog pisma Dodiku, Višegrađanin Njegoš Tomić štrajkovat će glađu pred Vladom RS-a

Piše: E. A.
Njegoš Tomić
Njegoš Tomić
Njegoš Tomić iz Višegrada najavio je štrajk glađu pred Vladom RS-a. Na ovaj čin odlučio se nakon godina traganja za poslom kako bi prehranio porodicu.

Pisma kritike javno je uputio na više adresa pa i boračkoj organizaciji Višegrad, te predsjedniku entiteta Miloradu Dodiku. Boračkoj organizaciji zamjera "prećutne dozvole“ i izostanak reakcije na nepotizam i zapošljavanja bez konkursa koja mimoilaze boračku populaciju. Tomić javno pita koja im je uloga i smisao ako ne štite prava boračkih kategorija.

U oštrom javnom pismu Miloradu Dodiku, između ostalog, ističe kako će vratiti očevo odlikovanje za zasluge u ratu, te javno upozorava na loš odnos prema porodicama poginulih u RS-u.

"Kako da poštujem i cijenim vas i vaš rad, ako oko sebe svakodnevno vidim hiljade gladnih duša koje su izgleda braneći ovu zemlju jedino vama i pojedincima oko vas izgradili put da dođete na njen prijestol, na kojem tako suvereno vladate uz nebrojene privilegije i sramotno ogromne lične dohodke, a sve to bez pokrića u radu, tačnije bez ikakvih ozbiljnijih rezultata! Recite mi kako da vas cijenim gospodine predsjedniče?", pita ovaj Višegrađanin.

Ističe kako je i sebe lično stavio na test hrabrosti nagovještavajući da poslije pisma upućenog Dodiku "može biti još više obespravljen i imati još manje od nule".

"Evo, recimo, sve i da ste vi najpošteniji čovjek u državi (u šta malo mogu da povjerujem) omogućili ste najvećim kriminalcima, privrednim ološima i lopovima bez premca, da se bahato i bez mjere bogate na račun sirotinje, koja vas je kao čovjeka socijaldemokratskog opredjeljenja birala za državnika u nadi da će te je od slične pošasti zaštititi, a dogodilo se upravo suprotno, svi drugi su privilegovaniji u odnosu na stvaraoce Republike Srpske", istakao je Tomić.

Njegoš, koji je danas stigao u Banju Luku gdje će pred zgradom Vlade RS-a stupiti u štrajk glađu, smatra da višegodišnja vlast na čelu sa Miloradom Dodikom niti potrošeni budžetski novci nisu bili u stanju riješiti pitanje nezaposlenosti kategorija iz kojih i sam dolazi.

"Ali ste zato bez imalo stida ostali 'gluhi i slijepi“ na činjenicu da su vaše partijske kolege i ministri, među kojima prednjači predsjednica vlade gospođa Cvijanović pozapošljavali svoju rođenu djecu na državne 'jasle', dok sam ja, dijete poginulog borca i otac dvoje maloljetne djece, nezaposlen, bez bilo kakvih mjesečnih novčanih prihoda i bez sata radnog staža već petnaest godina", piše, između ostalog, Tomić.