|

Najveća turistička atrakcija Jahorine: Gondola "Javor Partizan" predstavljena u Beogradu

Najveća turistička atrakcija Jahorine: Gondola "Javor Partizan" predstavljena u Beogradu
22
E.S.H.
12.10.2019. u 15:31
16
komentara
22

dijeljenja
Najveća turistička atrakcija Jahorine: Gondola "Javor Partizan" predstavljena u Beogradu
Olimpijski centar Jahorina bogatiji je od ove godine za još jednu turističku atrakciju – gondolu Javor Partizan, koja je predstavljena na konferenciji za medije u Beogradu. Brojne zvanice imale su priliku da u centru Beograda vide kabinsku gondolu čije svečano otvaranje je zakazano za 30. novembar na olimpijskoj ljepotici.
"U prethodnim danima ste bili u prilici da u centru Beograda vidite izgled jedne od ukupno 36 kabina koliko ćemo ih imati na Jahorini. Gondola je dužine 1.100 metara ima i jednu VIP kabinu prilagođenu za posebne prilike, a ukupnog je kapaciteta 2.700 skijaša po satu. Ova investicija vrijedna je osam miliona eura i povezat će dio skijališta Prača sa dijelom skijališta Poljice, a trasa će raditi i kada ostale instalacije zbog vremenskih prilika to nisu u mogućnosti. Uz gondolu smo izgradili i tri skijaške staze, uređene po FIS standardima, dužine pet kilometara, zaštićene vetroustavima i prekrivene sistemom osnežavanja", izjavio je generalni direktor OC Jahorina Dejan Ljevnaić.Ljevnaić je poručio da je cilj promocije ujedno i najava zimske sezone, a da lokacija nije izabrana slučajno.

"Naše statistike govore da više od 50 odsto gostiju na Jahorini dolaze iz Srbije, što nam je posebno drago. S obzirom da smo ovo ljeto radili više nego ikada i uspješno realizujemo 10 velikih infrastrukturnih projekata koji će zimu na Jahorini učiniti još komfornijom za turiste i skijaše, čast nam je da to sve promovišemo u Beogradu. Jahorina definitnivno postaje prepoznatljiv brend u zemljama regiona i šire, što je svakako u našem interesu“, dodao je generalni direktor OC Jahorina.

Šef Predstavništva Republike Srpske u Srbiji Mlađen Cicovid zahvalio je svim prisutnima što daju doprinos da turistički proizvod sa Jahorine i Jahorina kao turistička destinacija bude dostupna svima onima koji žele svoj odmor da provedu na Jahorini."Nama u Predstavništvu predstavlja posebno zadovoljstvo da radimo na promociji Jahorine u Srbiji, prije svega, zbog činjenice da je Vlada Republike Srpske svojim odnosom i izdvajanjem sredstava za sve ono što se radi na Jahorini jasno pokazala šta je Jahorina kao turistički proizvod. Takođe, jako je važno kada imate menadžment koji je posvećen poslu i prati svjetske trendove“, dodao je Cicovid.

Nakon Beograda, gdje promocija gondole traje do ponedeljka 14. oktobra, od 17. do 21. oktobra promocija se nastavlja i u Novom Sadu na Trgu slobode.
Prijavi grešku


Komentari (16)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...