Komentari (21)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Međunarodni sud pravde u Hagu je donio PRESUDU i u njoj se kaže:...... \"u Srebrenici je počinjen GENOCID.....\"i to je kraj priče za sva vremena,ta činjenica se nikada nemože pobiti,pa i u nacrtu deklaracije oSrebrenici se to na indirektan način priznaje: \"parlament najoštrije osuđuje zločin nad bošnjačkim stanovništvom Srebrenice u julu 1995, i to na način utvrđen presudom Međunarodnog suda pravde\"
SRPSKI GENOCIDNI FASIZAM JE I DALJE NA AKCIJI I SRBIJA VRSI OPET AGRESIJU NA BOSNU I HERCEGOVINU PREKO DODIKA, SPIRICA I OSTALIH GENOCIDASA!
Za sudjelovanje u osiguravanju konvoja od 1.200 civila koji su 21. augusta 1992. godine vođeni iz Prijedora u Travnik na razmjenu, terete se Saša Zečević, Radoslav Knežević, Petar Čivčić, Branko Topola i Marinko Ljepoja. Prema navodima optužnice, Čivčić je u to vrijeme bio komandir Prvog interventnog voda pri SJB-u Prijedor, Zečević, Knežević i Ljepoja pripadnici istog voda, a Topola stražar u logoru Trnopolje. Državno tužilaštvo tvrdi da su četvorica optuženih zajedno sa ostalim pripadnicima Prvog interventnog voda izdvojili i strijeljali oko 200 muškaraca na Korićanskim stijenama na planini Vlašić, dok je Čivčić “nastavio konvojem do Smetova”. Jakupović je kazao da su na Korićanskim stijenama i u pratnji konvoja bili pripadnici policije i vojske, te da su oni vršili selekciju muškaraca. On je istakao da su imali “uniforme svijetloplave boje i bivše Jugoslovenske narodne armije (JNA)”, te automatske puške.
sta ocekivati od jednog jevreja nego ovakvu izjavu. pa pogledajte sta rade vec desetljecima od palestinskog naroda..kad ce oni priznati da su napravili genocid nad palestincima???
Od aprila do jula 1992, srpske snage su opljačkale i zapalile na stotine bošnjačkih sela i zaseoka oko Srebrenice i susjednih općina Bratunac, Vlasenica, Rogatica i Višegrad. “Između aprila 1992. i marta 1993., grad Srebrenica i okolna sela pod kontrolom bosanskih muslimana bili su neprestano meta srpskih vojnih napada artiljerijom, snajperima, a povremeno i bombardovanjem iz zraka. Svi napadi su vršeni po sličnom obrascu. Srpska vojska i paravojne snage okružili bi selo ili zaselak bosanskih muslimana, pozvali bi stanovništvo da preda oružje, a tada bi započeli sa granatiranjem i pucnjavom ne birajući ciljeve.
e j.ebem ti ja tromajku u usta ;)
Neprosto nishta novo ni chudno nije recheno,samo ne svim ostalim dijelovima kao shto su;Tuzla.Zenica Sarajevo,Vozuca,mostar,bugojnoi mnogo druga da ih sve ne nabrajam,budu zaboravljeni i uz mogucnost i nagradjeni-to bih zista znachio veliku uspjeh svih Zlikovaxca Bosne i Herceg,,,Samo treba oznachiti lazni zlochin u Srebrenici-kako bih Naser Oric i njegovi ostali zlikovci,dokazali svoju nevinost i poshtenje-kod;ALAHA-pregambera\"Veliki pozdrav iz\"REPUBLIKE SRPSKE\"i Milorada dodika!!!
\"prenosi Tanjug\" EBLI VAS IZVORI VJESTI KAKO SE TANJUG JOS UVJEK ZOVE TANJUG KAD VISE NE POSTOJI JUGA? (osim u glavama zaostalih)
Imao sam tu sreću da slušam njegovo predavanje na fakultetu.Zna čovjek da genocid nikad ne može da bude na ograničenom prostoru,i zato Srebrenica i nije genocid.Hrvatska emigracija mu je ucjenila glavu na 25 000 dolara.
Najvaznije je da tebi Zurof svi prezivjeli srebrenicani karaju mater, sestru i maloljetnu kcerku.
Procitaj malo istoriju, pa onda slusaj sta ti hodza govori.
SRBIJA I GENOCIDASI SRBI SU VJECNO ZAPISANI U ISTORIJI KO STO SU NACISTI, FASISTI, UBICE, SIlEDZIJE, RUSITEljI BOGOMOLJA MUSLIMANSKIH, KATOLICKIH I JEVREJSKIH, UNISTAVANJEM BIBLIOTEKA I KULTURE KO STO JE HITLER RADIO!!! SRBIJA JE JEDNA PRIMITIVNA TERORISTICKA, FANATSKA ORGANIZACIJA TERORISTA FANATSKIH SRPSKIH IDEOLOGA O VELIKOJ KRALJEVINI SRBIJI! AKO JE ONO STO SU POCINILI U SREBRENICI I CIJELOJ BOSNI I HERCEGOVINI SAMO ZLOCIN ONDA JE STVARNO VISE NEGO SRAMNO DA NEKO UOPSTE I SPOMENE TO!!! DALI ZNATE DEFINICIJU GENOCIDA ? PO ZENEVSKOJ KONVENCIJI? OCITO JE DA JE NEKI ILI IGNORISU IL JE NAMJERNO IGNORISU!
sta je genocid po definiciji??? namjera da se unisti reproduktivna moc jednoga naroda na odredjenom teritoriju- e ako je to tako,onda se ne moze pricati o genocidu u Srebrenici- tamo su zene i djeca odvojeni i pusteno im je da odluce jel zele da idu na muslimansku teritoriju-zato ovaj Jevrej ima pravo kada kaze da se tamo desio zlocin a ne genocid
Potkrala se stamparska greska umjesto zlocin treba genocid.
Sto javno komentarises kad priznas da nisi strucnjak,ali ti si lopov. Procitaj konvenciju UN pa ces vidjeti da je i etnicko protjerivanje jednog naroda ili pripadnika jedne grupe zlocin. Ako u nije u Srebrenici i ostalim djelovima BiH izvrsen zlocin i pored odluke medj.Suda u Hagu onda nije ni nad zidovima izvrsen zlocin(neznam na kom je to sudu osudjeno osim pojedincima nirberskog procesa).Netreba biti pametan pa vidjeti sta hoces da kazes da nisi strucnjak za Srebrenicu, budalo.