Prošao na Vladi
0

Nacrt budžeta KS upućen u skupštinsku proceduru

Piše: Nedžad Jamaković
Premijer Vlade Kantona Sarajevo Besim Mehmedić danas je poslao Nacrt budžeta Kolegiju Skupštine KS, čime je ispoštovao rok za dostavljanje Nacrta, danas u 12 sati.

U razgovoru za Sarajevo-x.com Mehmedić je naveo da je sve urađeno prema zakonskoj proceduri i poslovniku, odnosno da je Vlada utvrdila Nacrt, koji je on potom predao Kolegiju Skupštine.

"Ono što su nam tražili, ja sam im poslao prije nekoliko trenutaka", rekao je Mehmedić.

Dodao je kako ne želi prejudicirati hoće li i kada Nacrt biti usvojen na Skupštini, te podsjetio da su problemi oko Nacrta budžeta proizašli jer je on "dirnuo u nečiju rastrošnost".

Na naš upit kakav je stav SDA-ovog kantonalnog ministra finansija Muhameda Kozadre u vezi s Nacrtom, Mehmedić je ponovio da je od bilo čijeg stava bitnije da je Vlada glasala za njega.

Kozadra je, podsjetimo, prije nekoliko dana optužio Mehmedića da je napravio falsificiranu varijantu onoga što je on uradio.

"Iako mi je naređivano, u tri navrata nisam mogao u nacrt ugraditi premijerovu preraspodjelu novca, budući da nisam dobijao valjana obrazloženja. Uslijedila je četvrta varijanta, koja je falsifikat onoga što sam ja uradio", izjavio je Kozadra krajem prošle sedmice.

Danas smo ministra u nekoliko navrata pokušali kontaktirati, no on se nije javio na mobitel.