BiH
0

Načelnik Srebrenice službeno odsutan, a općinska uprava funkcionira bez problema

FENA
Ćamil Duraković (Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)
Ćamil Duraković (Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)
Vidljivo je u zadnjih nekoliko dana da srebrenički "dušebrižnici" i "zaštitinici" njenih građana, u saradnji sa režimskim medijima, vode prljavu igru i pokušavaju da diskredituju i omalovaže načelnika Općine Srebrenica Ćamila Durakovića i njegovu poziciju - saopćeno je danas iz Kabineta načelnika Općine Srebrenica Ćamila Durakovića.

Pojašnjavaju da to rade na način da su Durakovića prvo htjeli napraviti izdajnikom kod Bošnjaka, jer, po njihovom izvoru, on je "namjestio" hapšenje ratnog komandanta u Srebrenici Nasera Orića, pa sve do danas, kada na podao način šire neistinu o tome kako je Općinska uprava Srebrenice prepuštena samoj sebi i kako Duraković treba da se što prije vrati i rješava probleme građana Srebrenice.

Naime, Duraković je 9. juna otputovao na službeni put u funkciji predsjednika Organizacionog Odbora za obilježavanje 20. godišnjice genocida nad Bošnjacima iz Srebrenice.

Međutim, on ima zamjenika i pomoćnike, koji u kontaktu s njim redovno i blagovremeno rješavaju sve zadatke, tako da Općinska uprava Srebrenica funkcionira bez ikakvih problema, a građanima Srebrenice i svim njenim korisnicima je na raspolaganju u punom kapacitetu.

Svi oni koji "toliko vole" Srebrenicu i brinu se zbog kratkotrajnog izostanka službeno odsutnog načelnika, trebali bi kao prvo učiniti nešto za Srebrenicu i sa političkim prvacima svojih političkih partija dovesti investicije u Srebrenicu i učiniti trun za njen i boljitak njenih građana.

Umjesto toga, oni koriste i sebi pripisuju investicije i sredstva koje je Duraković svojom zaslugom donio i donosi u Srebrenicu jer je želi učiniti boljom za njene građane, navodi se u saopćenju.