{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Na zapadnoj tribini Koševa već postavljeno 10.500 stolica

15.11.2012. u 21:30
0
64
Na zapadnoj tribini Koševa već postavljeno 10.500 stolica
0
Radnici firme Malcom iz Sarajeva bi, ukoliko vremenski uslovi i dalje budu povoljni, naredne sedmice trebali završiti postavljanje 12.000 stolica na zapadnoj tribini stadiona Asim Ferhatović Hase u Sarajevu.
Na zapadnoj tribini već je postavljeno oko 10.500 stolica, tako da će rok od 40 dana za izvođenje ovih radova biti uveliko skraćen. Radovi su, naime, počeli 22. oktobra, a predviđeni rok je bio 1. januara iduće godine.

Stolice su, kako su nam potvrdili radnici na stadionu, nabavljene iz Splita i za razliku od onih na ostalim tribinama bit će dosta čvršće, a i boljeg su kvaliteta. "Mi postavljamo stolice sa tri šarafa, a ovaj treći šaraf u sredini puno znači za čvrstoću i stabilnost stolice. Stolice na ostalim tribinama su pričvršćene sa dva šarafa, zbog čega već sada ima dosta polomljenih", pričaju radnici.

Ističu kako će nakon postavljenih 12.000 stolica još 5.000-6.000 njih trebati zamijeniti. Te stolice još nisu nabavljene, budući da je prikupljeno 266.000 KM za postavljanje ovih 12.000. Sa 10.500 postavljenih novih stolica zapadna tribina, ali i stadion, već izgledaju puno ljepše. Na stadionu ima puno toga za obnoviti i popraviti, ali i ovo je dobar početak, pričaju nam radnici.

"Sreća je da nam vrijeme ide naruku, jer u slučaju padavina ne bismo mogli ništa raditi. Vremenske prilike su nam uveliko pomogle da posao obavimo i prije roka, nadamo se samo da će ovako ostati dok završimo posao", zaključili su radnici.

Jasmina Polić, direktorica Centra za sport i rekreaciju, koji upravlja stadionom, potvrdila nam je da će ostati 5.000-6.000 stolica na zapadnoj tribini koje će trebati postaviti, kazavši da još nije prikupljena ni marka za taj posao. "Vjerujte, i ovih 266.000 nije bilo nimalo lako prikupiti, a to smo uspjeli ponajviše zahvaljujući Općini Centar i Nogometnom savezu BiH. Što se tiče preostalih stolica koje treba postaviti, još uvijek nisu usvojeni kantonalni i općinski budžeti za narednu godinu, tako da ćemo tek nakon što to bude učinjeno moći znati na čemu smo kada je taj posao u pitanju", kazala je za Klix.ba Jasmina Polić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: