Rekonstrukcija stadiona Koševo
138

Firma Malcom dobila posao, uskoro nove stolice na zapadu

Klix.ba
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Sapunica radnog naslova "ugradnja stolica na zapadnoj tribini stadiona Asim Ferhatović Hase" uskoro će dobiti sretan kraj. Kompanija Malcom će dobiti posao ugradnje 12.000 stolica nakon što je lukavačka firma Kraning odustala od žalbe.
Zapadna tribina će postati uslovna (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Zapadna tribina će postati uslovna (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Kako nam je rekao direktor kompanije Malcom iz Sarajeva Enver Malagić, ta je firma spremna za početak radova, ali čeka potpisivanje ugovora s Javnom ustanovom Centar za sport i rekreaciju.

"Sve je spremno. Osigurali smo bankovnu garanciju, a dobavljači će vrlo brzo reagovati", rekao je Malagić za naš portal. On je dodao da nakon potpisivanja ugovora treba skinuti i uskladištiti postojeće stolice sa zapadne tribine stadiona Koševo. Prema njegovim riječima, za kompletan posao zamjene stolica potrebno je od 20 do 28 dana.

Podsjećamo da je tender za izbor najpovoljnijeg ponuđača dva puta "obaran" zbog prigovora firmi i prekoračenja budžeta. Treći put je kompanija Kraning iz Lukavca uložila žalbu, od koje je i odustala, o čemu je Ured za razmatranje žalbi obavijestio JU CSR i kompaniju Malcom.

U posljednjem razgovoru za naš portal direktorica JU CSR Jasmina Polić je rekla da će posao koštati 266.000 KM, a CSR je osigurao potrebna sredstva. Podsjećamo da je Nogometni savez BiH 31. jula izdvojio nedostajućih 52.000 KM za postavljanje 12.000 stolica na zapadnoj tribini.