Kraning uputio žalbu
6

Može li CSR postaviti stolice na stadionu Koševo?

Piše: Nedžad Jamaković
Stadion Asim Ferhatović Hase
Stadion Asim Ferhatović Hase
Firma Kraning iz Lukavca podnijela je žalbu Uredu za razmatranje žalbi BiH na izbor izvođača radova na poslovima demontaže postojećih i ugradnje novih stolica na zapadnoj tribini stadiona Asim Ferhatović Hase u Sarajevu, čime je početak radova dodatno prolongiran, potvrdila je za Klix.ba direktorica firme Kraning Suada Kovačević.

Jasmina Polić, direktorica Centra za sport i rekreaciju Sarajevo, koji je krajem jula za ovaj posao izabrao sarajevsku firmu Malcom, ranije nam je kazala da Kraning ima rok do 7. augusta uputiti žalbu i tako dodatno prolongirati početak radova. Polić je tada izrazila nadu kako do toga ipak neće doći, čime bi se stekli uvjeti da se potpiše ugovor sa Malcomom i da radovi počnu polovinom augusta. No, njena je nada brzo pala u vodu, budući da je Kraning ovih dana uputio žalbu Uredu za razmatranje žalbi BiH.

"Uvidom u dokumentaciju koju je dostavio Malcom uočili smo nedostatke i stoga se sasvim osnovano žalili. Naša je ponuda skuplja od Malcomove za 2.000 KM, ali smo mi dostavili dokumentaciju u potpunosti u skladu sa Zakonom, dok kod Malcoma to nije slučaj. Stoga će odlučiti Ured za razmatranje žalbi BiH, a sada je pitanje kad će to kod njih doći na red, tako da sve može potrajati još dodatna tri mjeseca. Ne zaboravimo, čitav ovaj postupak traje već tri godine“, kaže direktorica Kovačević za Klix.ba.

Precizira kako Zakon nalaže da se pri dostavljanju dokumentacije na tender ispuni odgovarajući obrazac, što Malcom nije ispoštovao, već je potrebne podatke napisao na običnom papiriću, čime kasnije mogu izbjeći odgovornost za kvalitet i garanciju na postavljene stolice.

"Da je ljudima koji vode ovaj projekt zaista stalo do klubova, reprezentacije i navijača, oni bi po hitnom postupku poništili izbor Malcoma i posao dodijelili mojoj firmi, jer je jasno kao dan da smo mi jedini ispunili sve uvjete i u tehničkom i u svakom drugom smislu, koji su traženi na tenderu“, zaključila je direktorica Kovačević.

Za razliku od direktorice Kovačević koja je itekako imala šta reći u vezi sa ovim slučajem, direktorica Polić u protekla dva dana, do zaključenja ovog teksta, nije našla vremena javiti se i ponuditi odgovor na pitanje hoće li i kada će biti riješena ova mučna situacija.