Komentari (5)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
svaka čast svima koji daruju krv. dok nisi u situaciji da ti je potrabna krv, ili nekome voljenom, ne znaš koliko treba biti zahvalan tim ljudima. otkuda da nema vijesti o skupu sa jahorine?
Slažem se sa frkamakaerom!Evo za primjer navodim svoj slučaj.Naime ja sam do sad dao 76 puta. To samo naivni mogu misliti da se za godinu dana može dati više od 4 puta krv,jer po zakonu mora proći najmanje 3 mjeseca da bi se pristupilo ponovnom davanju krvi.Tu crveni krst radi kako hoće i nagradžuje kako hoće i daje kome hoće.To me je ratljutilo pa viće nedajem dobrovoljno ,a izuzetno odem da dam kad me ko od prijatelja pozove.Naime ja sam za 76 puta dobio 1 plastićni sat sa znakom C.K. vrijedan 8 km.Samo da se zna ja sam iz Tuzlanskog kantona i nikad me nisu pozvali ninakakva druženja.A neki se svake godine druže.Inaće krv dajem od 1974 godine.
Ako neko misli da je to baš sve tako kako piše onda se grdno vara jer brojke koje se prikazuju uglavnom nisu blizu istine. To tvrdim iz vlastitog iskustva.Moj primjer je da je jedan stvarno višestruki davalac jedne godine prijavio 79 darivanja,sledeće je bilo 84 a naredne 100 darivanja što je van pameti i za povjerovati.to je sve zato što CK nema preciznu ili nikakvu evidenciju a Služba trtansfuzije vodi u registru precizno ono što je kod njih darivano i zato se to i svodi na to.Zatim sam znak je od obične platike samo pošprican sa bojom zlata ili srebra.Sve u svemu to je bruka i sramota da se tako vodi računa o nama dobrovoljnim davaocima te deficitarne tekućine a onaj koji je darivao 1 puta ili onaj sa 100 puta se zovu isto:DOBROVOLJNI DARIVAOCI KRVI!
Kapa dole svim ljudima koji dobrovoljno daju krv