{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Na Vlašiću održani 6. Federalni susreti dobrovoljnih darivalaca krvi

15.6.2013. u 19:50
0
5
Na Vlašiću održani 6. Federalni susreti dobrovoljnih darivalaca krvi
0
U okviru aktivnosti na obilježavanju Svjetskog dana dobrovoljnih darivalaca krvi, danas su na Vlašiću su održani 6. Federalni susreti dobrovoljnih darivalaca krvi.
Organizator ovogodišnjih susreta je bio Crveni križ Federacije BiH, a domaćin Crveni križ Srednjobosanskog kantona/Kantona Središnja Bosna. Partneri ovogodišnjih federalnih susreta su bili Vlada FBiH i Vlada Srednjobosanskog kantona, a sponzori Fis Vitez, Coca-Coca i Općina Travnik.

Susretima je prisustvovalo oko 200 dobrovoljnih davalaca krvi, učesnika i gostiju. Crveni križ FBiH je za sve učesnike osigurao majice i kačkete. Učesnicima su se između ostalih obratili Dobrica Jonjić, pomoćnik federalnog ministra rada i socijalne politike i Anto Gavrić, pomoćnik federalnog ministra zdravstva i socijalne politike SBK/KSB.

6. Federalne susrete doborovoljnih davalaca krvi je otvorio predsjednik Crvenog križa FBiH g. Ivo Juričević. Na pomenutoj manifestaciji su pored ukazivanja na značaj dobrovoljnog darivanja krvi uručena i najviša priznanja Crvenog križa FBiH višestrukim darivateljima krvi. Ove godine 17 dobrovoljnih davalaca krvi je primilo Zlatni znak za 100 i više darivanja, dok je Srebrenu plaketu za 50 i više darivanja dobilo 94 davalaca krvi iz Federacije BiH.

Druženje je dalje nastavljeno uz prigodan sportski program, u okviru kojeg su organizirana takmičenja u disciplinama: stoni tenis, tenis, skok u dalj, nogomet, bacanje kamena s ramena i potezanje konopca. Na kraju takmičenja pobjednicima su uručene diplome i pehari.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: