{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Na Univerzitetu u Sarajevu promovirano 10 doktora nauka

F
27.10.2011. u 16:30
1
15
Na Univerzitetu u Sarajevu promovirano 10 doktora nauka
1
U Rektoratu Univerziteta u Sarajevu u četvrtak svečano je promovirano 10 doktora nauka.
U doktore medicinskih nauka promovirani su Amela Džubur, Aida Ramić-Čatak i Emina Kiseljaković.

Vesna Hadžiavdić promovirana je u doktora bioloških nauka, Zlatko Udovičić u doktora matematičkih nauka, a Darko Datzer u doktora kriminalističkih nauka.

Ahmet Lojo i Besim Balić promovirani su u doktore šumarskih nauka, a Ferid Mazalović i Sanela Bašić u doktore nauka socijalnog rada.

Rektorka-promotorka Slavenka Vobornik istakla je da su našim nastavno-naučnim institucijama doktori nauka potrebniji nego ikada.

"U projektima izgradnje naučnoistraživačkih kapaciteta njihovo prisustvo je neophodno i predstavlja faktor stabilnosti i progresa bh. društva u cjelini. Zato promocija doktora nauka treba biti i promocija naše nezavisnosti i stabilnosti društva", kazala je Vobornik u uvodnom obraćanju.

Vobornik se nada da će promovirani doktoranti svoje nastavno-naučne karijere razvijati na Univerzitetu u Sarajevu ili na drugim univerzitetima u BiH.

Vobornik je doktorantima zaželjela da čin promocije bude poticaj njihovom daljnjem radu, kako u javnom, tako i u privatnom životu.

Na Univerzitetu u Sarajevu do danas je diplomiralo oko 160.000 studenata, magistriralo 5.232 i doktoriralo 2.545 kandidata iz 44 naučne oblasti.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: