Komentari (8)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ako misliš na šerijatsko suđenje, oni bi pristali. Samo što do Jordana nećeš naći adekvatnog šerijatskog sudiju.
Ovako velika stvar, a da se tako malo zna u javnosti. Zašto? Možda treba pitati SIPU i OSU za motiv. Kad su mogli poslati sedam nedužni ljudi na robiju u Gvantanamo i na kraju uj\'o vuk magarca... Ljudima živote uništili. A sjetite se priče tad, teroristi, fundamentalisti, povezani sa al-Qaidom, prijetnja po nacionalnu sigurnost itd. I na kraju slušaš licemjera Lagumdžiju kako se pravda da su ih morali izručiti inače bi nas SFOR i Amerika napali itd. Priča za maloumne. Sve šuplja do šuplje. Naučna fantastika
zasto im nesude po vehabijskim zakonima
pa svak zna da su eksploziv postavili SIPA i srpski teroristi iz srbije...! sretenovic................................... a grubesicu i barasinu....sve se zna....!
Nema zlocina bez motiva. Ovdje motiv nije jasan. Ako i jeste zasto nije poznat javnosti? Ako pak nema motiva, onda se radi o poremecenim osobama koje treba smjestiti u odgovarajuce ustanove. Ako pak postoji motiv onda nek sud odreze koliko smatra da treba a javnost nek osudi na svoj nacin.
Prvo gvantanamo, pa suđenje za 40 godina.
..bacite ih lavovima !
Zasto nama nije omoguceno da uzivo pratimo sudenje? Ovo je siguran sam slucaj koji izaziva najvise interesovanja medu stanovnicima BiH a da nije vezan za ratne zlocine ali i pored toga dobivamo samo odabrane, podobro cenzurirane vijesti o sudenju...