Protiv nasilja
3.2k

Na Starom mostu zavijorila se zastava Palestine uz skok podrške civilima

G. Š.
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Na Starom mostu u Mostaru se zavijorila zastava Palestine koju je postavila grupa građana, a član Kluba skakača u vodu Mostar je izveo skok u Neretvu u znak podrške palestinskom narodu u želji da se zaustave stradanja nedužnih civila.
Predsjednik Kluba skakača u vodu "Mostari" Lorens Listo za naš portal kaže kako je ovo svojevrsna poruka cijelom svijetu da se ulože maksimalni napori kako bi se zaustavili sukobi i stradanja nedužnih civila, te ujedno podrška palestinskom narodu koji je godinama izložen stradanju.

"Ovo je podrška palestinskom narodu za stradanja svih ovih godina. Ne podržavamo nasilje koje se desilo u Izraelu, ali isto tako ne podržavamo nasilje koje se godinama provodi nad civilnim stanovništvom Palestine i nasilje koje im se upravo sprema", kazao je Listo.

Podsjetimo da su sa Starog mosta u Mostaru u svijet do sada poslane brojne poruke solidarnosti sa žrtvama nasilja i da se mnogo puta porukama sa UNESCO-ovog spomenika apelovalo na svjetske moćnike da rade na uspostavi mira i zaustavljanju svih sukoba i stradanja.

Podsjetimo da je Sveučilište u Mostaru prije dva dana pružilo podršku izraelskom narodu i partnerima nakon iznenadnog napada iz Pojasa Gaze na Izrael, istaknuvši zastavu ove zemlje na zgradu obrazovne institucije.