BiH
65

Na skupu SDA u Banovićima 20 hiljada građana

Klix.ba
Na predizbornom skupu Stranke demokratske akcije (SDA) u Banovićima, pred više od 20 hiljada članova i simpatizera, poručeno je da će se ova stranka boriti za ekonomski oporavak, razvoj i zapošljavanje, privlačenje stranog kapitala, zaštitu domaće proizvodnje, te provođenje reformi sudstva, zdravstva, školstva i socijalne zaštite, saopšteno je iz SDA.

Kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović istakao je da SDA ima kadrove koji su sposobni da ispune zacrtane ciljeve, među kojima je i poboljšanje standarda radnika.

"Borba za dostojanstven život se nastavlja. Danas je to borba protiv nezaposlenosti, nepravde, kriminala i korupcije, borba za sigurnu budućnost naše djece, za uređenu državu u kojoj vladaju pravo i red, za ekonomski rast i zapošljavanje.

Ta borba traži zrelost, iskustvo i odgovornost. Ujedinimo se ponovo! Dosta je bilo rasipanja bošnjačkih glasova. Dosta je bilo avantura, lutanja i lažnih obećanja. U jedinstvu je snaga", poručio je Izetbegović.

Pred brojnim prisutnim rudarima, Izetbegović je odao počast njihovim kolegama stradalim u zeničkoj jami Raspotočje i obećao zalaganje za investicije u rudnike širom zemlje.

Potpredsjednik SDA, Asim Sarajlić, poručio je da bošnjački narod, u institucijama BiH, te Evropske unije (EU) i NATO-a, mogu predstavljati samo Bakir Izetbegović i kadrovi SDA.

"Kad SDA nema kapacitet i podršku naroda, onda se i 'kuka i motika’ dignu da vode glavnu riječ u ovoj zemlji”, rekao je Sarajlić, dodavši da je SDA, uprkos željama i težnjama mnogih da je unište i zatru sa političke scene, sačuvala jedinstvo i snagu da svoj narod povede u ekonomski prosperitet i bolji život.

Na skupu povodom početka predizborne kampanje za Opće izbore 2014. godine, sinoć su predstavljeni i nosioci listi, kandidati za Skupštinu Tuzlanskog kantona, Predstavnički dom Parlamenta Federacije BiH i Zastupnički dom Parlamentarne skupštine BiH.