BiH
111

Izetbegović: SDA je kičma političkog života u BiH

FENA
U prepunom Domu kulture u Lukavcu u nedjelju navečer održan je predizborni skup Stranke demokratske akcije (SDA) na kojem su predstavljeni kandidati za predstojeće izbore. Kandidat za bošnjačkog čana Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović je naglasio da SDA uzdignutog čela ide po pobjedu.
  • SDA je kičma političkog života u BiH i to je razlog što joj se narod vraća. Postoji i drugi razlog, a to je što su politički protivnici posljednjih osam godina pokazali svoj nerad. Ne dajte da nas ponovo prevare lijepim riječima oni koji su to već jednom učinili - kazao je Izetbegović.

Naglasio je da BiH mora iskoristiti postojeće resurse i da je nužno otvoriti veći prostor za investicije, na čemu on istrajno radi.

  • Kada je SDA imala na čelu Tuzlanskog kantona svoje premijere, ovaj kanton je znatno napredovao - naglasio je Izetbegović.

Nosilac liste za Parlament BiH Amir Fazlić kazao je da je cilj SDA uvesti BiH u NATO i Evropsku uniju.

  • Treba ojačati institucije BiH. SDA će nakon izbora birati sposobne kadrove. SDA ima svoju histroriju, ima svoju viziju i svoju budućnost. Kroz historiju SDA se borila za opstanak BiH i Bošnjaka - kazao je Fazlić.

Tarik Arapčić, nosilac liste za Predstavnički dom Parlamenta FBiH, poručio je da masovnost na centralnom skupu u Lukavcu pokazuje da SDA ide pravim putem.

  • Sve ono što smo radili da pokrenemo industriju u Lukavcu, garantujem da i u narednom preiodu možemo nastaviti. Možemo pomoći i općini Lukavac i Tuzlanskom kantonu, ali i Bosni i Hercegovini - kazao je Arapčić, saopčila je Služba za odnose s javnošću SDA.