BiH
132

SDA: BiH može puno brže i jače ići naprijed

FENA
U prepunoj sali Centra za kulturu Goražde danas su predstavljeni kandidati Stranke demokratske akcije (SDA) za predstojeće opće izbore u BiH.

Kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović kazao je prisutnima da će se SDA fokusirati na očuvanje teritorijalnog integriteta i ustavnog uređenja BiH, jačanje države i razvoj ekonomije, saopćeno je iz SDA.

  • Vi ste ovdje u Goraždu napravili čudo i zaposlili ste ljude. Pa ako može Goražde, zašto ne bi mogla cijela BiH koja je u centru Evrope. Ova zemlja sigurno može puno brže i bolje ići naprijed -kazao je Izetbegović te naglasio da je SDA jača nego što je ikada bila, te da će na izborima osvojiti više od 300.000 glasova.

Asim Sarajlić, potpredsjednik SDA i nosilac liste za Predstavnički dom Parlamenta BiH pozvao je prisutne da glasaju za SDA i Bakira Izetbegovića "koji je donio mir i stabilnost na političkoj sceni u regionu i koji će omogućiti ekonomski prosperitet BiH".

  • Nije bilo lako u protekle četiri godine. Tako je uvijek u BiH kada SDA nema snagu. Ne dajte više da vas lijepim pričama zamajavaju. Ovaj narod, a posebno građani Bosansko-podrinjskog kantona (BPK) Goražde, ne mogu dopustiti još četiri godine ovakve vlasti. Podržite kandidate SDA, jer u jedinstvu je snaga - kazao je Sarajlić.

Naglasio je da je SDA potrebno da formira vlade na svim nivoima.

  • To možemo postići jedino briljantnom i jakom pobjedom. Tada ćemo, kad vratimo političku sigurnost i povjerenje u institucije, osigurati investicije i radna mjesta u BiH -, kazao je Sarajlić.

Mustafa Kurtović, predsjednik Kantonalnog odbora SDA BPK i nosilac liste SDA za kantonalnu Skupštinu, kazao je da su uz SDA svi goraždanski privrednici, sportisti, demobilisani borci.

  • Izađimo na izbore i glasajmo za SDA. Neka plamen pobjede SDA iz Goražda i cijele BiH stigne u Evropsku uniju, jer mi smo evropska stranka - kazao je Kurtović.

Prije početka predizbornog skupa delegacija SDA položila je cvijeće na spomen-obilježje poginuloj djeci Goražda 1992. - 1995., saopćeno je iz Službe za odnose s javnošću SDA.