ZDK
194

Na skijalištu Ponijeri kod Kaknja otvorena renovirana Eko kuća

E. M.
Jedino skijalište u Zeničko-dobojskom kantonu Ponijeri kod Kaknja sinoć su i zvanično dobili obnovljene apartmane u Eko kući Ponijeri, a koji su obnovljeni zahvaljujući Vladi Zeničko-dobojskog kantona i Općini Kakanj.

U aprilu ove godine Ministarstvo za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline i Općina Kakanj potpisali su sporazum o saradnji koji se tiče finansiranja projekta uređenja objekta Eko kuće Ponijeri kod Kaknja, a za tu namjenu bilo je izdvojeno 150.000 KM.

Nakon rekonstrukcije objekta i unutrašnjeg uređenja apartmana, sinoć je zvaničnim otvorenjem završen projekt uređenja smještajnih kapaciteta ovog objekta koji se nalazi na jedinom skijalištu u kantonu. Eko kuća je upotpunila turističku ponudu Ski-centra Ponijeri, a moći će je koristiti i članovi GSS-a, planinarskog društva i svi drugi korisnici.

Osim opremanja sedam luksuznih apartmana u Eko kući otvoren je i restoran Eko kuća "Kameni" s bogatom gastro ponudom.

Iz JU Kulturno-sportski centar Kakanj su se zahvalili Vladi ZDK i Općini Kakanj na izdvojim sredstvima, a otvorenju su prisustvovali kakanjski političari na višim nivoima vlasti Nermin Mandra i Mirsad Zaimović.