BiH
0

FOTO / Na platou Skenderija zapaljena prvomajska vatra

Sarajevo-x.com
Foto: Feđa Krvavac/Fotoservis
U petak na platou Skenderije u 21 sat zapaljena je prvomajska vatra. Na ovaj način Sekcija mladih Saveza samostalnih sindikata BiH obilježila je Međunarodni praznik rada, 1. maj, a paljenjem vatre žele skrenuti pažnju na trenutni položaj mladih u BiH.

Paljenju prvomajske vatre koja je zapravo poziv na rješavanje problema mladih prisustvovale su brojne Sarajlije.

Kako je već ranije istakao predsjednik Saveza samostalnih sindikata BiH, Ismet Bajramović, sindikat će protestne poruke slati sve dok ne bude bolje, a posebno mladima.

Inače, Savez samostalnih sindikata BiH (SSSBiH) ove godine Međunarodni praznik rada, 1. maj, obilježit će u šest gradova - Sarajevu, Mostaru, Zenici, Bihaću, Tuzli i Odžaku.

U tim centrima sutra će od 11 do 12 sati biti organizirani mirni protesti "zbog neprovođenja zakona i zaključaka Parlamenta FBiH, neprimjenjivanja kolektivnih ugovora i neispunjavanja zahtjeva sindikata upućenih organima vlasti u BiH", istaknuto je danas na konferenciji za novinare u Domu sindikata BiH u Sarajevu.

U sklopu obilježavanja 1. maja, a, u organizaciji Sekcije mladih SSSBiH, sutra će u 21 sat u Domu mladih u Sarajevu biti održan i koncert na kojem će nastupiti sarajevski bendovi Letu štuke, Skroz i TBSS.