{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Na planinama ima uslova za skijanje, ali se svi nadaju novim padavinama

Piše: E. S. H./Klix.ba
17.1.2015. u 10:41
20
23
Na planinama ima uslova za skijanje, ali se svi nadaju novim padavinama
20
Na Jahorini, Bjelašnici, Igmanu i Vlašiću je skijanje još uvijek moguće, iako snijega na stazama nema dovoljno. Vrijeme je oblačno, a prema najavama meteorologa, u višim predjelima se očekuju nove snježne padavine.
Na Bjelašnici radi trosjed BXK1 i tri baby lifta, na Malom i Velikom polju rade baby liftovi, staza za nordijsko, a moguće je i noćno skijanje.

"Ljudi već dolaze na Bjelašnicu, uslova za skijanje ima, tako da su i danas svi dobrodošli", rekao nam je direktor ski centra na Bjelašnici Suad Jusić.

Iz hotela Maršal su nam potvrdili da gostiju ima iako je vrijeme oblačno.

"Mirno je, nema vjetra, a uslovi za skijanje postoje. Pozivamo sve da dođu i uživaju na planini i ovog vikenda", rekao je za Klix.ba Dragan Mijić, rukovodilac za prodaju smještaja hotela Maršal. Na Bjelašnici je temperatura četiri stepena u plusu, a na Jahorini je jutros izmjereno minus dva stepena.

Na osnovu vjetra koji puše na Jahorini se nadaju novim snježnim padavinama. Od vertikalnog transporta, u funkciji su liftovi Poljice i Olimpik i šestosjed Skočine.

"Nadamo se novin padavinama kako bi uslovi za skijanje bili još bolji za naredni vikend. Skijanje je moguće i očekujemo skijaše da dođu na Jahorinu", izjavila je Ivana Lizdek iz Olimpijskog centra Jahorina.

Na Vlašiću je staza u nešto lošijem stanju nego prošli vikend. Od jučer puše jugo, pa su na skijama samo najhrabriji. Temperatura je nula stepeni, a ugostitelji su zadovoljni posjetom.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: