BiH
4

Na nastavku sjednice Skupštine KS o 10 miliona KM zaduženja

FENA
Skupština KS (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Skupština KS (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Nastavak radne sjednice Skupštine Kantona Sarajevo bit će održan danas.

Zastupnici Skupštine KS će, među preostalim tačkama dnevnog reda, razmatrati prijedloge odluka o razrješenju Nezavisnog odbora za izbor i reviziju Policijskog komesara, imenovanju Nezavisnog odbora za izbor i reviziju Policijskog komesara, te o zaduženju Kantona Sarajevo u iznosu od 10.000.000 KM.

Između ostalog, na dnevnom redu je i Prijedlog zakona o izmjeni i dopunama Zakona o organizaciji i djelokrugu organa uprave i upravnih organizacija KS - skraćeni postupak, Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o sudskim taksama-hitni postupak, Prijedlog zakona o prenošenju nadležnosti za donošenje Zakona o tužilaštvu Kantona Sarajevo-skraćeni postupak, te Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o pozorišnoj djelatnosti.

Zastupnici će također razmatrati i Nacrt zakona o platama i naknadama članova organa upravljanja i drugih organa kantonalnih javnih preduzeća, donošenje odluke u vezi zahtjeva za neopozivom ostavkom ministra za obrazovanje, nauku i mlade Damira Marjanovića, te Prijedlog odluke o razrješenju zamjenika pravobranioca Pravobranilaštva KS.

Tu su i Prijedlozi odluka o davanju saglasnosti na Program rada i finansijski plan javnih ustanova iz oblasti zdravstva, Izvještaj o stanju u oblasti zapošljavanja u KS za 2012. godinu, te Studija o zdravstvenom stanju stanovništva, higijenskim prilikama i zdravstvenoj djelatnosti u KS u 2012. godini, saopćeno je iz Press službe KS.