{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Na nastavku sjednice Skupštine KS o 10 miliona KM zaduženja

F
9.9.2013. u 08:05
4
13
Na nastavku sjednice Skupštine KS o 10 miliona KM zaduženja
4
Na nastavku sjednice Skupštine KS o 10 miliona KM zaduženja
Skupština KS (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Nastavak radne sjednice Skupštine Kantona Sarajevo bit će održan danas.
Zastupnici Skupštine KS će, među preostalim tačkama dnevnog reda, razmatrati prijedloge odluka o razrješenju Nezavisnog odbora za izbor i reviziju Policijskog komesara, imenovanju Nezavisnog odbora za izbor i reviziju Policijskog komesara, te o zaduženju Kantona Sarajevo u iznosu od 10.000.000 KM.

Između ostalog, na dnevnom redu je i Prijedlog zakona o izmjeni i dopunama Zakona o organizaciji i djelokrugu organa uprave i upravnih organizacija KS - skraćeni postupak, Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o sudskim taksama-hitni postupak, Prijedlog zakona o prenošenju nadležnosti za donošenje Zakona o tužilaštvu Kantona Sarajevo-skraćeni postupak, te Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o pozorišnoj djelatnosti.

Zastupnici će također razmatrati i Nacrt zakona o platama i naknadama članova organa upravljanja i drugih organa kantonalnih javnih preduzeća, donošenje odluke u vezi zahtjeva za neopozivom ostavkom ministra za obrazovanje, nauku i mlade Damira Marjanovića, te Prijedlog odluke o razrješenju zamjenika pravobranioca Pravobranilaštva KS.

Tu su i Prijedlozi odluka o davanju saglasnosti na Program rada i finansijski plan javnih ustanova iz oblasti zdravstva, Izvještaj o stanju u oblasti zapošljavanja u KS za 2012. godinu, te Studija o zdravstvenom stanju stanovništva, higijenskim prilikama i zdravstvenoj djelatnosti u KS u 2012. godini, saopćeno je iz Press službe KS.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: