{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Na mjestu spomen-ploče posvećene čika Miši postavljeni stolovi

27.5.2015. u 20:22
282
243
Na mjestu spomen-ploče posvećene čika Miši postavljeni stolovi
282
Spomen-ploča posvećena čika Miši, koju je McDonald's postavio na mjestu gdje je ovaj čovjek - simbol Sarajeva godinama sjedio i radio, sada je prekrivena stolovima. Ovo je izazvalo ljutnju pojedinih građana i njegovog sina Ramiza, a iz McDonaldsa kažu kako će stolovi biti uklonjeni nakon ljetne sezone.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
"Ploča je oskrnavljena. Ovo je sramota za cijeli grad. Za 12 dana smršao sam sedam kilograma od jada i muke. Nisu me otjerali, daleko od toga, daju mi da radim, ali duša me boli da to gledam i molim da se ta sramota ukloni", rekao je Ramiz, sin Huseina Hasanija.

Dva stola s klupama postavljena su desno od ulaznih vrata McDonald'sa u ulici Maršala Tita, na mjestu gdje je čika Mišo vrijedno radio svaki dan. Kompanija McDonald's mu je dozvolila da nastavi raditi na tom mjestu, a kada je preminuo napravili su spomen-ploču.

"Stolovi će biti uklonjeni nakon ljetne sezone", rekao je Adi Hadžiarapović, direktor marketinga i komunikacija McDonald'sa.

Podsjetimo, čika Mišo je preminuo 6. januara prošle godine od srčanog udara. Dobitnik je posebnog priznanja Grada Sarajeva. U Sarajevo je došao sa porodicom 1946. godine kao 15-godišnjak iz Uroševca na Kosovu. Zanat čistača cipela naslijedio je od svog oca, sada ga nastavlja njegov sin Ramiz.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: