{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Na mjestu spomen-ploče posvećene čika Miši postavljeni stolovi

27.5.2015. u 20:22
282
243
Na mjestu spomen-ploče posvećene čika Miši postavljeni stolovi
282
Spomen-ploča posvećena čika Miši, koju je McDonald's postavio na mjestu gdje je ovaj čovjek - simbol Sarajeva godinama sjedio i radio, sada je prekrivena stolovima. Ovo je izazvalo ljutnju pojedinih građana i njegovog sina Ramiza, a iz McDonaldsa kažu kako će stolovi biti uklonjeni nakon ljetne sezone.
"Ploča je oskrnavljena. Ovo je sramota za cijeli grad. Za 12 dana smršao sam sedam kilograma od jada i muke. Nisu me otjerali, daleko od toga, daju mi da radim, ali duša me boli da to gledam i molim da se ta sramota ukloni", rekao je Ramiz, sin Huseina Hasanija.

Dva stola s klupama postavljena su desno od ulaznih vrata McDonald'sa u ulici Maršala Tita, na mjestu gdje je čika Mišo vrijedno radio svaki dan. Kompanija McDonald's mu je dozvolila da nastavi raditi na tom mjestu, a kada je preminuo napravili su spomen-ploču.

"Stolovi će biti uklonjeni nakon ljetne sezone", rekao je Adi Hadžiarapović, direktor marketinga i komunikacija McDonald'sa.

Podsjetimo, čika Mišo je preminuo 6. januara prošle godine od srčanog udara. Dobitnik je posebnog priznanja Grada Sarajeva. U Sarajevo je došao sa porodicom 1946. godine kao 15-godišnjak iz Uroševca na Kosovu. Zanat čistača cipela naslijedio je od svog oca, sada ga nastavlja njegov sin Ramiz.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: