BiH
458

U Sarajevo dopremljena stolica za papu Franju

Piše: I. P.
(Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)
Na olimpijski stadion Asim Ferhatović Hase danas je napokon dopremljena stolica koju će za vrijeme svete mise koristiti papa Franjo.

"Stolica je završena prije tri dana u rezbarskoj radionici Hajder Art u Zavidovićima, a zbog sigurnosti j u je sve vrijeme čuvala zavidovićka policija. Danas u 11 sati prebačena je iz radnje u katoličku crkvu Svetog Josipa jer su vjernici te župe finansirali stolicu, a tako su dobili priliku da vide da stolica nije obična, već je vrlo vrijedna", rekao je za Klix.ba Miro Bešlić, župnik župe Svetog Josipa u Zavidovićima

Policija Zeničko-dobojskog kantona dopratila je stolicu do naplatnih kućica na Jošanici, odakle ju je pratila policija Kantona Sarajevo sve do stadiona Koševo.

"Komentari o stolici su pozitivni i drago mi je jer je ona nastala u Zavodivićima o kojima se malo priča, a danas se o njima govori pozitivno upravo zbog stolice za papu Franju", kazao je Bešlić.

Podsjećamo, stolica koju su u proteklih dva mjeseca pravili Edin i Salem Hajderovac pravo je remek-djelo u koje je uloženo stotine sati aktivnog rada. Na stolici su osim Hajderovaca radili i Dino Čahtarević i Mujo Samba.