Slijedi izručenje BiH
60

Na Kosovu uhapšena i druga osoba koja se dovodi u vezu s ubistvom na Otesu

A. B.
Osumnjičeni je uhapšen u prištinskom naselju Emšir, Ilustracija: Shutterstock
Osumnjičeni je uhapšen u prištinskom naselju Emšir, Ilustracija: Shutterstock
Policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo intenzivnim radom pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva KS, na području Kosova su locirali drugog osumnjičenog za ubistvo u ilidžanskom naselju Otes, kojeg je prištinska policija uhapsila u mjestu Emšir na području Prištine.
Kako je naveo glasnogovornik MUP-a KS Mirza Hadžiabdić, do ovih saznanja se došlo prikupljanjem operativnih i kriminalističko-obavještajnih saznanja i informacija na identifikaciji, lociranju i pronalasku osumnjičenih za ubistvo i dva pokušaja ubistva na području Ilidže.

"Osumnjičenog je uhapsila prištinska policija u blizini jedne devastirane kuće u naselju Emšir, te se, u saradnji s nadležnim institucijama, poduzimaju daljnje mjere i radnje na njegovom izručenju. Rezultat ovog i jučerašnjeg hapšenja jeste direktna saradnja koja je ostvarena između policije KS i srbijanske, odnosno, kosovske policije", dodao je Hadžiabdić.

Nastavlja se daljnji rad na ovom predmetu, kao i pronalasku treće osobe koja se dovodi u vezu s izvršenim krivičnim djelima.

Podsjećamo, jučer je u Beogradu uhapšen prvi od osumnjičenih za ubistvo na Otesu i riječ je o državljaninu Maroka S. E. D. (1989. godište). Sumnja se da je s još nekoliko osoba učestvovao u ubistvu Jasmina Berovića na Otesu kod Sarajeva 17. novembra.

Kako je naveo Hadžiabdić, zbog realizacije ovih aktivnosti istražitelji Uprave policije MUP-a KS su više dana boravili na području Srbije ostvarujući direktnu i neposrednu saradnju sa Službom za borbu protiv organizovanog kriminala Uprave kriminalističke policije MUP-a Republike Srbije.