{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Na komemoraciji u Srebrenici se očekuje obraćanje 15 zvaničnika

S
7.7.2015. u 13:01
3
36
Na komemoraciji u Srebrenici se očekuje obraćanje 15 zvaničnika
3
Na komemoraciji u Srebrenici se očekuje obraćanje 15 zvaničnika
Foto: Arhiv/Klix.ba
Predsjednik Organizacionog odbora za obilježavanje 20 godina od stradanja srebreničkih Bošnjaka Ćamil Duraković rekao je da bi na komemoraciji u Potočarima 11. jula trebalo da se obrati 15 zvaničnika.
Duraković je rekao da je 85 inostranih delegacija najavilo prisustvo komemoraciji, koja će početi u 10.30 sati.

Obraćanje zvaničnika predviđeno je u bivšoj Fabrici akumulatora, koja je u sastavu Memorijalnog centra, dok će nakon 12.00 sati u sakralnom dijelu biti obavljen vjerski obred i ukop posmrtnih ostataka 136 identifikovanih osoba.

Duraković, koji je načelnik opštine Srebrenica, pozvao je građane da poštuju instrukcije Organizacionog odbora i policije da bi se izbjegle velike gužve i zastoji u saobraćaju, jer se očekuje oko 50.000 posjetilaca.

"Učesnici 'Marša mira' koji kreće ujutru iz Nezuka, takođe, treba da se pridržavaju instrukcija da bi sve što je u vezi sa komemoracijom proteklo dostojanstveno", istakao je Duraković.

On kaže da je u kontaktu sa Policijom RS-a i svim bezbjednosnim strukturama zaduženim za obezbjeđenje skupa u Potočarima 11. jula i da su procjene da nema nikakvih prijetnji i da će ova komemoracija proteći mirno i bezbjedno kao što su bile i prethodne.

Organizacioni odbor je konstatovao da su sve pripreme obavljene i da će realizacija programa komemoracije početi sutra polaskom učesnika "Marša mira" iz Nezuka ka Potočarima.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: