{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Još uvijek je moguće prijaviti se za "Marš mira 2015“, očekuje se 10.000 učesnika

28.6.2015. u 20:42
168
5
Još uvijek je moguće prijaviti se za "Marš mira 2015“, očekuje se 10.000 učesnika
168
Još uvijek je moguće prijaviti se za "Marš mira 2015“, očekuje se 10.000 učesnika
Pripreme za Marš mira 2015 u punom su jeku, ali još uvijek nije sanirano klizište na dijelu puta kojim će proći učesnici Marša, potvrdio je Hamdija Fejzić, predsjednik Pododbora za Marš mira i predsjednik Skupštine Općine Srebrenica.
"Sanacija još nije ni počela, raspisan je konkurs i izabran je izvođač, ali imate onaj zakonski rok za žalbu i to ističe sutra. Ali do 8. jula bit će sve spremno za polazak Marša mira", kazao je Fejzić.

Kako je rekao, broj prijavljenih za ovogodišnji 11. Marš mira nije konačan jer prijave još traju, a najavljeno je učešće i organizovanih grupa.

"Mislim da neće biti manje nego prethodnih godina. To je broj od oko 10.000, ali ne bih prognozirao", kazao je Fejzić.

Učesnici Marša preći će put duži od 100 km, a kolona polazi u srijedu 8. jula između 8:45 i 9 sati iz Nezuka. Učesnici prolaze slijedećom maršutom: Bakrači - Glodi - Udrč - Cerska - Kaldrmica - Đugum - Mravinjci - Burnice - Kameničko Brdo - Ravni Buljim - Jaglići - Šušnjari - Budak - Potočari (Memorijalni centar). Dolazak u Potočare očekuje se 10. jula.

Fejzić je kazao da će 11. jula u Potočarima komemoraciji i ukopu žrtava srebreničkog genocida prisustvovati brojne delegacije kako iz regiona tako i cijelog svijeta.

"Kako nam je rečeno iz Ambasade SAD-a, dolaze delegacije iz Bijele kuće. Znamo da će doći bivši predsjednik Bill Clinton, a informacije su da dolazi i Joe Biden, potpredsjednik SAD-a. Mi smatramo da su svi oni koji se žele pokloniti žrtvama i na taj način priznati genocid u Srebrenici dobrodošli", kazao je Fejzić.

U ponedjeljak će biti održan sastanak Organizacionog odbora kako bi se utvrdile dalje aktivnosti oko obilježavanja 20. godišnjice genocida u Srebrenici.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: