{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Na kojem jeziku je Angelina Jolie pozdravila gledatelje u Zetri

S
Piše: J. H./Sarajevo-x.com
17.2.2012. u 20:03
0
195
Na kojem jeziku je Angelina Jolie pozdravila gledatelje u Zetri
0
Na kojem jeziku je Angelina Jolie pozdravila gledatelje u Zetri
Angelina Jolie (Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com)
Mediji u zemljama regije pišu kako se Angelina Jolie prije premijere filma "U zemlji krvi i meda" zahvalila svima na bosanskom/srpskom/hrvatskom jeziku, zavisno od zemlje iz koje mediji dolaze. Profesorica Hanka Vajzović kaže kako su to gluposti o kojima ne treba raspravljati.
Dolazak Angeline Jolie u Sarajevo na premijeru filma "U zemlji krvi i meda" izazvao je do sada neviđenu medijsku pažnju, kako u našoj zemlji, tako i u medijima iz regije.

Portal Nezavisne.com
Portal Nezavisne.com

Pred prepunom Olimpijskom dvoranom Zetra Jolie je izašla na binu i sa papira pročitala rečenicu koja je, ispostavilo se, napravila pravu pometnju.

"Hvala vam što ste večeras ovdje", kazala je Angelina Jolie pred početak premijere, na jeziku naroda BiH. Nakon ovoga mnogi hrvatski mediji napisali su kako se ova holivudska glumica i rediteljica zahvalila na hrvatskom jeziku, dok su mediji iz Srbije prenijeli kako je to bila zahvala na srpskom jeziku.

Portal Rtl.hr
Portal Rtl.hr

Hanka Vajzović, profesorica b/h/s jezika na Fakultetu političkih nauka u Sarajevu, kaže kako je to sve podsjeća na Nadrealiste i njihovu emisiju o jezicima naroda na tlu bivše Jugoslavije.

"To su gluposti. Ona je rekla onako kako je neko drugi napisao. To su neviđene budalaštine o kojima ne vrijedi raspravljati", kazala je Vajzović za portal Sarajevo-x.com.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: