Glumci blistali na crvenom tepihu
0

FOTO+VIDEO / Angelina Jolie sa suzama u očima poručila da voli BiH

Piše: Aida Džaferović
Foto: Almir Panjeta/Sarajevo-x.com (Foto: F. K./Klix.ba)
(Foto: Almir Panjeta/Sarajevo-x.com)
Najpoznatiji holivudski par Angelina Jolie i Brad Pitt prošetali su večeras crvenim tepihom ispred Olimpijske dvorane Zetra uoči premijere filma "U zemlji krvi i meda" i izazvali oduševljene mnogobrojnih obožavatelja.

Dolazak slavnog para pozdravljen je povicima i aplauzom. Angelina i Brad su prilazili obožavateljima, davali im autograme i fotografisali se s njima. Pitt je u jednom trenutku bio i fotograf. Ljubazno je prihvatio fotografisati suprugu sa njenim fanovima.

Crvenim tepihom je prošetala kompletna filmska ekipa i mnogobrojne ličnosti iz javnog i političkog života naše zemlje. Iznenađenje je bilo i pojavljivanje reis-ul-uleme Mustafe ef. Cerića.

U Olimpijskoj dvorani Zetra se, prema procjenama, nalazi oko 5.000 gostiju koji će pratiti premijeru filma "U zemlji krvi i meda".

Angelina je izjavila da joj nijedan film ne znači kao ovaj.

"Veoma sam uzbuđena, ovo je film koji mi najviše znači. Nadam se da će publika prihvatiti film i znati da je snimljen s ljubavlju. On govori o ljudima i njihovom stradanju. Međunarodna zajednica smatra da se pomoću njenih programa narod pogođen ratovima može brzo oporaviti, ali to nije tako. Potpun oporavak je težak i ljudi trebaju veliku pomoć. Nadam se da će ovaj film privući ljude u Sarajevo i da će proširiti njihovo znanje o stradanjima na ovim prostorima", izjavila je Jolie na crvenom tepihu.

Holivudska glumica i novopečena rediteljica Angelina Jolie pozdravila je večeras publiku u Olimpijskoj dvorani Zetra na bosanskom jeziku i izazvala erupciju oduševljenja.

"Dobra večer, hvala vam što ste večeras ovdje", kazala je vidno dirnuta Jolie.

Trudeći se da ne zaplače kazala je da je film "U zemlji krvi i meda" napravila ne samo da prikaže dio tamne bh. historije već i da pokaže svijetu nevjerovatnu zemlju kakva je Bosna i Hercegovina.

"Teško će biti gledati ovaj film, ali sam sigurna da će vas on ne samo podsjetiti na ono što ste propatili već i na ono što ste preživjeli. Sretna sam što sam ovdje. Volim Bosnu, volim vas. Hvala vam", poručila je Jolie sa bine u Olimpijskoj dvorani Zetra, a sarajevska publika je oduševljeno aplaudirala.