|

Na Holiday Marketu kafa iz najveće džezve na svijetu

Na Holiday Marketu kafa iz najveće džezve na svijetu
0
F
FENA
27.12.2013. u 14:05
0
komentara
0

dijeljenja
Na Holiday Marketu kafa iz najveće džezve na svijetu
Vispakova džinovska džezva uvrštena je u jednu od najzanimljivijih turističkih atrakcija, a ''gostovanje'' na trećem Coca Cola Sarajevo Holiday Marketu upotpunit će prazničnu atmosferu u centru glavnog grada BiH.
U subotu, 28. decembra, bit će upriličena degustacija Zlatne džezve - prave bosanske kafe iz najveće džezve na svijetu.

Džezva je prvi put isprobana u Mostaru prije devet godina, kada je za samo nekoliko sati uspostavljen svjetski rekord u "pečenju i ispijanju" 650 litara ili 8.000 fildžana bosanske kafe, što je bilo dovoljno za ulazak u Guinnessovu knjigu rekorda.

Nastala je u ljeto 2004. godine ispod čekića baščaršijskog majstora Nasira Jabučara i njegovih pomoćnika, a do sada je kafu iz ove džezve probalo preko 3 miliona ljudi u nekoliko evropskih zemalja.

U nedjelju, 29. decembra, za najmlađe posjetitelje bit će organizirano druženje sa Tiru - Liru maskotom od 11:30 do 16 sati.

Coca Cola Sarajevo Holiday Market zajednička je aktivnost UG Zona unaprijeđenog poslovanja - ZUP Baščaršija i Fondacije Sarajevo Navigator, nastala pod okriljem USAID - Sida Firma Projecta, u sklopu kojeg su i ZUP Baščaršija i Sarajevo Navigator koordinatori lanca vrijednosti.

Realizacija Coca Cola Sarajevo Holiday Marketa ne bi bila moguća bez podrške Grada Sarajeva, koji je pokrovitelj Marketa, ali ni bez podrške Ambasade Kraljevine Norveške.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.