Komentari (5)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ne treba porediti DL studij sa redovnim studiranjem. DL studij je modernizirani vanredni studij. Vanredni studij ne zahtijeva nikakvo prisustvo nastavi i nema ikakve interakcije. DL studij zahtijeva 30% prisustva i redovnu interakciju preko kvizova i ostalih \"on-line\" folova. DL je odličan potez, dovođenja vanrednnog studija u red.
ja sam studirao po DL sistemu na ekonomiji. Mislim da ce zaposleni i osobe, koje ne mogu svakodnevno prisustovati predavanjima, rado izabrati ovaj nacin studiranja. Kao prvo ne moras ganjati profesore radi potpisa, kao drugo ne moras biti prisutan nastavi, kao trece silabusi su dosta laksi nego sto su kod redovnih tj. pola ispita polozis uz pomoc zadaca, seminarski, projekata, kvizova i sakupis dovoljno bodova za prolaz, da na kraju niti ne moras na ispit izaci. Ko voli nek izvoli :)
nista ne naucimo s ovim bliskim ucenjem a kamoli na daljinu i jos sto je ubaceno toliko predmeta koji nemaju veze sa smjerom bas smo s ovom bolonjom ko grlom u jagode uletili a to sto nemaju kadra da ubace predmete koji su strucni i imaju veze sa smjerom to i ne pomisljaju tako ti je to kad zavrsis puna ti glava bespotrebnih informacija
DL studiji su sranje i studenti obicno nisu zadovoljni jer nedostaje neophodna interaktivnost
Koji šupljaci..