{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Na FPN-u Sarajevo "distance learning" studije

F
19.6.2012. u 14:02
0
5
Na FPN-u Sarajevo "distance learning" studije
0
Na FPN-u Sarajevo "distance learning" studije
Radi unapređenja nastavnog procesa i pružanja dodatnih načina edukacije zainteresiranim studentima Fakultet političkih nauka Univerziteta u Sarajevu u novoj akademskoj godini otvara program "Distance Learning" studija.
Novi zahtjevi za cjeloživotnim učenjem nameću potrebu da se studira u svome domu ili na radnom mjestu, u vremenu prikladnom za studenta i na način koji je usklađen s drugim obavezama studenta. Svi vodeći univerziteti/škole u svijetu imaju neki oblik obrazovanja na daljinu, saopćio je Fakultet političkih nauka Sarajevo.

Moderni, trogodišnji studij prema ECTS sistemu studiranja omogućava studiranje bez fizičkog prisustva u učionicama, prevladavanje prostornih i vremenskih ograničenja, te koristi moderne/interaktivne metode Internet-bazirane nastave.

Ovo je novi oblik studiranja u kojem se 70 posto nastavnih aktivnosti obavljaju on-line, a 30 posto u neposrednoj komunikaciji sa studentima u učionici. Ovo je tzv. "blended" sistem učenja na daljinu tj. da pored DL nastave postoji i klasična nastava.

Fakultet ima sve tehničko-tehnološke preduvjete za realizaciju ovog programa - uključujući i info salu koja se svaki dan u određenim terminima stavlja na raspolaganje onim DL studentima koji nemaju računar i(ili) internet konekciju kod kuće, navodi se u saopćenju.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: