{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sarajevski univerzitet organizira pet studijskih programa u Brčko Distriktu

F
10.4.2012. u 16:06
0
0
Sarajevski univerzitet organizira pet studijskih programa u Brčko Distriktu
0
Sarajevski univerzitet organizira pet studijskih programa u Brčko Distriktu
Brčko
Ukoliko svi materijalni i pravni uvjeti budu ispunjeni za otvaranje dislociranih odjeljenja Sarajevskog univerziteta, u junu će biti raspisan prvi konkurs za prijem studenata za studij u Brčko Distriktu.
Odluku da u Brčkom otvori odjeljenja Univerziteta u Sarajevu za studijske programe prvog ciklusa studija donijela je Skupština Kantona Sarajevo.

"Pregovori s vlastima Brčko Distrikta trajali su dvije godine, u konačnici je na obostrano zadovoljstvo dogovorena saradnja. Univerzitet je kandidirao sve studijske programe, a Vlada Brčko Distrikta opredijelila se za pet studijskih programa", rekao je rektor Univerziteta u Sarajevu prof.dr. Faruk Čaklovica na današnjoj pres- konferenciji.

U Brčko Distriktu će budući studenti moći da pohađaju studijske programe prvog ciklusa i to: Pedagoški fakultet (pedagoški odgoj); Poljoprivredno-prehrambeni fakultet, (biljna proizvodnja); Pravni fakultet (pravo); Prirodno -matematički fakultet (matematika-nastavnički smjer) i Fizika (nastavnički smjer).

Vlada Brčko Distrikta je kao podršku realizaciji nastave izdvojila 250.000 KM, a obavezala se i da će osigurati prostor za nastavni proces.

Praktična nastava će se realizirati na fakultetima u Sarajevu, a teorijska nastava u Brčkom.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: