BiH
4

U eksploziji plina na Dobrinji povrijeđene dvije osobe, oštećeno šest automobila

Piše: E. G.
Foto: F. K./Klix.ba
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Dvije osobe su povrijeđene u ulici Trg djece Dobrinje 25 kada je jutros došlo do eksplozije plinske boce u jednom stanu. Obje povrijeđene osobe su prevezene u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu.

Policija je o ovom događaju dobila obavijest u 7:55 sati te je odmah na teren upućeno više ekipa Hitne pomoći i više policijskih patrola, kao i vatrogasci.

"Eksploziju je najvjerovatnije prouzrokovala neispravna plinska boca. U stanu su povrijeđene dvije osobe, jedna žena, rođena 1941. godine, i muškarac, rođen 1971. godine. Prevezeni su u Kliniku urgentne medicine, gdje se još uvijek čeka informacija o stepenu povreda", kazao je za Klix.ba glasnogovornik MUP-a Kantona Sarajevo Irfan Nefić.

O ovom događaju je obaviješten tužilac Tužilaštva KS, angažiran je sudski vještak za protivpožarnu zaštitu, a policajci trenutno obavljaju uviđaj.

Prilikom eksplozije je oštećeno i najmanje šest vozila koja su bila parkirana ispod prozora stana u kojem je došlo do eksplozije. Na zgradi u kojoj je eksplodirala plinska boca pričinjena je velika materijalna šteta.

U Profesionalnoj vatrogasnoj brigadi Kantona Sarajevo nam je rečeno da je požar koji je bio manjih razmjera brzo ugašen, a na terenu su bila dva vatrogasna vozila i sedam vatrogasaca.

Prema informacijama koje smo dobili u KCUS-u žena čiji su inicijali F. M. u eksploziji plina je zadobila teške opekotine po cijelom tijelu.

"Opekotine su opasne po život, a ona će biti smještena na Kliniku za rekonstruktivnu i plastičnu hirurgiju. Što se tiče muškarca koji je nju ustvari spasio i izvukao iz stana, on je dobro, ima samo kontuziju glave", rekla je za Klix.ba Selma Mulić, portparolka KCUS-a.