Crna hronika
0

Sarajevo: Povrijeđeni u eksploziji plina i dalje u životnoj opasnosti

Piše: N. J.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Zdravstveno stanje tri povrijeđene osobe u jučerašnjoj eksploziji plina u Velešićima i dalje je vrlo teško, potvrđeno je za Klix.ba u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu.

Povrijeđeni su vlasnik vile Selin u Velešićima, u kojoj je i došlo do eksplozije, Benan Dorić (44) te njegova supruga Azra (27) i majka Jasminka (76).

"Danas će se sastati konzilij ljekara, koji će analizirati u kakvom su stanju disajni putevi pacijenata, nakon čega će moći ocijeniti koliko su oni zapravo ugroženi. Sve troje su u vrlo teškom stanju i još uvijek su u životnoj opasnosti", rekla je glasnogovornica KCUS-a Selma Mulić.

S ovom porodicom u bolnicu je dovezena i četverogodišnja djevojčica, koja je otpuštena s klinike nakon što je pregledom utvrđeno da nije povrijeđena.

Benan Dorić je bio jedan od uhapšenih u policijskoj akciji "Lutka", koja se provodila s ciljem rasvjetljavanja neriješenih ubistava i pokušaja ubistava, kao i oružanih pljački, krijumčarenja droge i drugih krivičnih djela organizovanog kriminala.