Crna hronika
0

Eksplodirao plin u Velešićima, teško povrijeđena tri člana porodice

Klix.ba
Vila Selin (Foto: F. K./Klix.ba)
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
U sarajevskom naselju Velešići u ulici Hasana Bibera na broju 39, vila Selin, došlo je do eksplozije plina u kojoj su povrijeđene tri osobe.

Riječ je o članovima jedne porodice i sve troje su životni ugroženi.

"B.D. (1969), J.D. (1937) i A.D. (1986) dovezeni su na Kliniku urgentne medicine oko 16:55 sati. Stanje pacijenata je izuzetno teško. U toku je uspostavljanje detaljne dijagnostike, a pacijenti će biti zadržani na Klinici za rekonstruktivnu i plastičnu hirurgiju", rekla je za Klix.ba Selma Mulić, glasnogovornica Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu.

S porodicom je dovezena i četverogodišnja djevojčica koja je otpuštena s klinike nakon što je pregledom utvrđeno da nije povrijeđena.

S obzirom na stepen povreda, odnosno zadobijenih opekotina, o njihovom zdravstvenom stanju približnije će se moći govoriti nakon isteka 24 sata.

Kako saznajemo, povrijeđeni su vlasnik vile Selin Benan Dorić, njegova supruga i majka. Dorić je bio jedan od uhapšenih u policijskoj akciji "Lutka", koja se provodila s ciljen rasvjetljavanja neriješenih ubistava i pokušaja ubistava, kao i oružanih pljački, krijumčarenja droge i drugih krivičnih djela organizovanog kriminala.

Eksplozija se dogodila oko 16:27 sati i nije bilo požara.

Na mjestu nesreće nalaze se pripadnici MUP-a KS, Profesionalne vatrogasne jedinice, kantonalni tužilac i uposlenici Sarajevogasa.