BiH
43

Na Coca Cola Sarajevo Holiday Marketu "Matija" - zdravlje iz bilja

Klix.ba
Bogatoj ponudi trećeg Coca Cola Sarajevo Holiday Marketa doprinosi i kućica u kojoj je smještena biljna prodavnica Matija, a u kojoj posjetitelji mogu naći prirodne preparate korisne za liječenje različitih zdravstvenih tegoba.

Ova porodična tradicija bavljenjem ljekovitim biljem datira još od daleke 1971. godine, kada je Matija Paunovski osnovala porodičnu firmu koja se danas u svom proizvodnom pogonu, koristeći savremene tehnologije, bavi prikupljanjem, otkupom i preradom ljekovitog bilja. Posebna pažnja se polaže na proizvodnju preparata na bazi meda sa patentno zaštićenim biljnim dodacima.

Preparati su provjerena pomoć kod oboljenja bronhitisa, dijabetesa, bubrega i mokraćnih kanala, srca i krvnih sudova, stomačnih tegoba, ženskih bolesti, cirkulacije, štitnjače, reume, sinusa i mnogih drugih oboljenja, a u ponudi se nalazi i kozmetički program od biljnih krema. Stručni i korisni savjeti se mogu dobiti na licu mjesta kod profesionalnog i ljubaznog osoblja biljne prodavnice Matija.

Coca Cola Sarajevo Holiday Market zajednička je aktivnost UG Zona unaprijeđenog poslovanja - ZUP Baščaršija i Fondacije Sarajevo Navigator, nastala pod okriljem USAID – Sida Firma Projecta, u sklopu kojeg su i ZUP Baščaršija i Sarajevo Navigator koordinatori lanca vrijednosti.

Realizacija Coca Cola Sarajevo Holiday Marketa ne bi bila moguća bez podrške Grada Sarajeva, koji je pokrovitelj Marketa, ali ni bez podrške Ambasade Kraljevine Norveške, koja je dala značajnu podršku realizaciji ovogodišnjeg Coca Cola Sarajevo Holiday Marketa.

Više informacija o Coca Cola Sarajevo Holiday Marketu možete saznati putem društvenih mreža i oficijelne internet stranice Marketa – www.sahm.ba.