{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Na cestama smrti više policije tokom noći i vikenda

F
29.7.2010. u 14:26
0
8
Na cestama smrti više policije tokom noći i vikenda
0
Na cestama smrti više policije tokom noći i vikenda
Foto: Arhiv
Teške saobraćajne nesreće sa smrtnim posljedicama upozoravaju da se misija spašavanja života u saobraćaju mora nastaviti i da se u tu borbu moraju uključiti i druga ministarstva sa svih nivoa vlasti u Bosni i Hercegovini - rečeno je danas na sastanku Ekspertnog tima za praćenje provedbe mjera iz dokumenta „Polazne osnove strategije sigurnosti drumskog saobraćaja 2008-2013“, saopćeno je iz Ministarstva unutarnjih poslova FBiH.
Sa sastanka je upućena instrukcija svim policijskim agencijama da pojačaju aktivnosti na terenu osobito u noćnim satima i u danima vikenda, jer je očigledno da je to vrijeme kada se dešavaju najteže saobraćajne nesreće.

Ekspertni tim je pozdravio okončanje procedure za nabavku mobilnih radarskih sistema (koji su istih karakteristika kao stacionarni radarski uređaji), koji će u narednom periodu, očekuje se, utjecati na povoljnije stanje sigurnosti u saobraćaju.

Pored toga, prihvaćena je inicijativa da se ponovno pokrene procedura radi pokretanja javne informativne kampanje te nabavke aparature za utvrđivanje prisustva droge u krvi vozača.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: