Diplomatski bazar u Sarajevu
0

Na aukciji dres Erica Abidala po početnoj cijeni od 150 KM

Piše: N. Grabovica
Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba (Foto: N. G./Klix.ba)
(Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Predstavnici Francuske ambasade u BiH i organizatori Diplomatskog zimskog bazara koji će se održati u subotu 1. decembra, danas su u prostorijama rezidencije francuskog ambasadora predstavili originalni dres fudbalera Barcelone Erica Abidala, koji će biti predmet aukcije na ovom bazaru.

Kako nam je kazala Claudia Carceroni de Carvalho, ambasadorova supruga, Abidal je svoj dres donirao za ovaj bazar putem jednog od uposlenika Francuske ambasade u BiH i njegova početna cijena na aukciji bit će 150 KM.

"Ovim bazarom podržavamo četiri udruženja za pomoć djeci, kao i djecu sa posebnim potrebama iz cijele BiH. Želimo im upravo na ovaj način pomoći i nadamo se da će aukcija dobro proći. Očekujemo da će doći svi oni koji su zaljubljenici u Barcelonu i fudbal", ističe Carceroni de Carvalho.

Osim toga, ona je dodala da je i sam Eric Abidal, koji je prije određenog vremena imao transplantaciju jetre, primjer svoj djeci i svim ljudima koji imaju neke zdravstvene probleme kako se uz jaku volju ti problemi mogu prevazići.