BiH
7

MVP BiH: Slučaj ilegalnih radnika iz BiH u Sočiju primjer zloupotrebe

Anadolija
Potrebno je učiniti sve kako bi se spriječili novi slučajevi poput aktuelnog sa ilegalnim radnicima iz Bosne i Hercegovine u Sočiju, zaključeno je danas na sastanku ministra vanjskih poslova BiH Zlatka Lagumdžije i ambasadora Ruske Federacije u BiH Alexandera Botsan-Kharchenka, saopšteno je iz Ministarstva vanjskih poslova BiH.

Lagumdžija i ambasador Botsan-Kharchenko složili su se da je slučaj sa ilegalnim radnicima iz BiH u Sočiju "klasična zloupotreba radnika i trgovina ljudima".

Na današnjem sastanku pozdravljena je saradnja MVP BiH, ambasade BiH u Moskvi i ruskih organa vlasti, te je istaknuta potreba da eventualni novi slučajevi budu rješavani odmah, kako bi se težak položaj radnika olakšao. Takođe, saradnja BiH, Rusije i Srbije ocijenjena je kao odličan primjer dobrosusjedske saradnje i odnosa, stoji u saopštenju.

Predstojeća posjeta  zamjenika ministra vanjskih poslova Ruske Federacije Alekseja Meškova Bosni i Hercegovini bila je jedna od tema današnjeg sastanka, a jedna od ključnih tema tokom posjete Meškova sredinom februara biće unapređenje ekonomske saradnje između dvije zemlje, navodi se u saopštenju.