|

MVP BiH potvrdio: Nermina Kapetanović imenovana za ambasadoricu u Ženevi

MVP BiH potvrdio: Nermina Kapetanović imenovana za ambasadoricu u Ženevi
546
Klix.ba
31.10.2018. u 08:58
127
komentara
546

dijeljenja
MVP BiH potvrdio: Nermina Kapetanović imenovana za ambasadoricu u Ženevi Foto: K. S./Klix.ba
Aktuelna zastupnicu SDA u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Nermina Kapetanović odlukom Predsjedništva BiH imenovana je za ambasadoricu u Stalnoj misiji pri UN-u, potvrđeno je za Klix.ba u Ministarstvu vanjskih poslova BiH.
"Na osnovu odluke Predsjedništva BiH Nermina Kapatanović imenovana je za izvanrednu i opunomoćenu ambasadoricu BiH - šeficu Misije BiH pri Ujedinjenim nacijama u Ženevi", kazali su nam iz Ministarstva vanjskih poslova BiH.

Imenovana je počevši od 19. septembra 2018. godine mjesec dana boravila na pripremama u Ministarstvu vanjskih poslova BiH.

"Nermina Kapetanović ne ostvaruje pravo na platu u Ministarstvu vanjskih poslova BiH sve do stupanja na dužnost u Stalnoj misiji BiH pri Ujedinjenim nacijama u Ženevi", rečeno nam je iz MVP-a.

Kapetanović je u ovom mandatu obnašala dužnost zastupnice u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH iz reda SDA.

Također, do 2010. godine nalazila se na poziciji zastupnice u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije BiH, također kao funkcionerka iz reda SDA.

Na ovogodišnjim izborima Kapetanović, koja je ujedno i članica Glavnog odbora SDA, nije bila kandidatkinja ni za jedan nivo vlasti u BiH.

Na poziciju ambasadorice imenovana je na prijedlog odlazećeg člana Predsjedništva BiH i predsjednika SDA Bakira Izetbegovića, a definitivno će je na poziciji ambasadorice zadržati i novoizabrani član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović.
Prijavi grešku


Komentari (127)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...