Komentari (19)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ovom muzeju ste trebali dati naziv: MUZEJ SVERCA IZMEDJU MOMCILA KRJISNIKA I BAKIRA IZETBEGOVICA ( i jos nekih), jer je to bio JEDINI RAZLOG OPSADE SARAJEVA, a sve ostalo je CISTO FALSIFIKOVANJE ISTINE, jer je opsada trajala samo dok SE \"ZLATO IZVUKLO ISPOD DUSEKA\".. Je li tako Bakire (babino shugavo)???
sta ce ti muzej o \"neunistivosti duha\" iz perioda opsade, kad je taj duh danas UNISTEN!!! Zivjeti na uspomenama onog vremena opsade gradjanskog i slobodarskog duha, a konstatno podsticati nacionalne i religijske razlike, zvuci definitivno glupo i licemjerno!!!!!
Ovo je zasluga SUADE KAPIĆ koja godinama radi na tom projektu opsade Sarajeva 1992-1996 god. i zato joj č e s t i t a m. A ovaj D.Mustafić se svugdje utrpava, više nam ga je na vrh glave.
Hoce li biti javni konkurs za radove? Reci Alija, hoce li biti konkurs. Ti sto sjede s tobom i ne znaju sta je interactive real time. Pitaj ih hoce li biti 4D. oni su papci, to i ne znaju
sjecanje na strahote rata i opsade opsade sarajeva se moraju ovjekvjeciti na ovakav nacin za buduce generacije! da se ne ponovi! nadam se da ce postavke biti upecatljive poput onih u muzeju terora u budimpesti.
Svaka cast za odlicnu ideju i projekat! Muzej opsade grada sarajeva treba svakako imati svoj trajni prostor u centru Sarajeva,kao sto je predlozio i Oskarovac Danis Tanovic!.Mozda je najbolja solucija da se u objektu sadasnje \"Gradska tržnica Markale\" u Ferhadiji preuredi prostor za \"MUZEJ OPSADE SARAJEVA\",dok bi se gradska trznica premjestila tu kod pijace \"Markale\".(Mozda i u novi objekat/robnu kucu kod pijace \"Markale\"koji gradi opcina \"Stari Grad,nesto slicno kao sto je smjestena i ona trznica u prizemlju/podrumu robne kuce \"Merkur\" -Otoka)
Muzej opsade Glavni izlozak kantica od 5 l vode s istaknutim cjenikom SDA Ak\' se ne varam 5 litara H2O= 15 DM
Od kud dino mustafic ? Ja sam mislio da je on osto lezat na onoj odskocnoj
Pa zar smo vec zaboravili cuvenu piceriju Pomodorino, ili da budemo precizniji POMORINO, koja je u samo dva dana uspjela zatrovati preko 600 gradjana...i sta bi...nista...ne treba nama Mladic i slicni njemu....jos kad stigne ova \"baja\" iz Njemacke, a znamo da je njihova roba najkvalitetnija...(ne mogu joj ni oni nista)...e onda smo tek...naje...
>>On je kazao da \"ko ne pamti prošlost, nema perspektivu budućnosti\" i da je ovaj projekat pokušaj odgovora na razna \"retuširanja historije\".
Svaka čast za muzej, i svaka čast Suadi Kapić na svemu što je do sada uradila, uključujući one njene mape opsade Sarajeva preko filma o Srebrenici i svemu što čini da se ne zaboravi šta smo sve preživjeli...svaka čast !!!
..blabni ga mirka dok vjetrić pirka....
Eto vam ga j.e.b.a.l.o vas sarajevo!!!
Kako su ove neo-komunjare krenule s prekrajanjem historije, Muzej će biti posvećen jugoslovenskim oslobodiocima Sarajeva od Alijinih okupatora...fuj kako ste gadni i jadni, s Titom se uskoro susreli na Vječnim lovištima dabogda
Cijelo Sarajevo na žalost se pretvara u muzej sandžačko-šiptarskog krkanluka, muzej vehabijsko-terorističkog pokreta , muzej burki , muzej ilahija i kasida , muzej ejupa ganića i kruga99.... Nema komšija poštenih starih Muslimana Srba i Hrvata , nema Sloge , nema Estrade , nema jarana...