Komentari (114)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ti si svoje rekao neki dan u Mostaru na otvaranju dana Alekse Šantića,kada si odrecitovao nešto od Ive Andrića misleći da je to djelo Aleksino...toliko o tvome elementarnom nepoznavanju materije koja je u tvom resoru....jadno i žalosno je to ministarstvo koje vodiš....*** te ćelava!!!
Ha-ha-ha. Je li stvarno istina ovo što pišeš?
što reći o državi u kojoj ministar kulture i školstva predlaže ukidanje škola u 21. stolječu, ostavka i to odmah
E teško prosvjeti kad se njen ministar zalaže za ukidanje škole , koji je to jad...
Prvo ovog cetnika treba poslati u pizdu materinu, nakon toga svaka cetnicko potlacivanje u genocidnoj, treba pogorsati status Srba i SPC-a u FBIH, po sistemu oko za oko i zub za zub. Svako cetnicko negiranje Bosne treba imati kao odgovor ne postivanje entiteskih granica i to na nacin da ih organi FBIH ne postuju, znaci ne samo narod, nego i organi FBIH. Kad se bude tako odgovorilo iz Sarajeva, onda cetnici kao ovo smece ekstremno fasisticko, ce dva puta razmisliti prije nego opet pokusaju potlacivati bosnjacku djecu. Sarajevo ne moze ostati nijemo, gluho, glupo i slijepo na ova cetnicka potlacivanja Bosnjaka u genocidnom entitetu. Ako se ovo ovako nastavi, treba uzeti oruzje u ruke i to oruzjem rijesiti.
Razmisli "Sarajevo" opet, nemoj da ti se opet desi da Bosnjake kolju po Bjeljini i podrinju, a da ti ispijas kahvu bezbrizno kontajuci nece tebe. "Sarajevo" nemoj da opet budes *** dok Bosnjake u drugim krajevima potlacuje cetnicko smece.
zar ima Srba u FBiH, ja konto to Bošnjački pravoslavci, pa kud na svoje dragi Đejmse Bonde? i kako tako da piše individua iz najmultikulturalnijeg društva, koja je rasla u tako nevinom društvu, kako tako da piše protiv SPC-a :(???
Genocidni narod nastavlja genocid. Da mogu svu povratničku bošnjačku djecu bi poslali u grobnice kao što su slali kad su genocid vršili: http://img83.imageshack.us/img83/2388/suha14xi.jpg http://img99.imageshack.us/img99/9544/suha42hm.jpg http://img83.imageshack.us/img83/2748/suha25yy.jpg
Šta reći?Kad ovo rade djeci,šta onda očekivati od njih?Sve najgore.
"Nijedna kategorija nema pravo da bude favorizovana ili obespravljena. Ali, ipak, imamo situaciju da su djeca srpske nacionalnosti u Federaciji BiH obespravljena", istakao je Mutabdžija. Pa de KONJU KONJSKI, STOKO VANZEMALJSKA, malo skontaj pa budi TI PRVI koji će napraviti korak naprijed, budi TI neki primjer i napravi POMAK možda, neće ti se ruka osušit' ako za promjenu TI BUDEŠ neko ko će da napravi neki PLUS u ovom društvu. Jel se uvijek mora gledat "kako je u onih tamo" stoko vampirska. 'ebem li vam pleme kad se preko djece revanširate!
Bolje izgubiti jednu skolsku godinu, nego biti ponizen, diskriminisan, zloupotrijebljen, omalobazavan cijelog zivota. Samo hrabro, odlucno i pravedno do konacnog rjesenja za Bosnjacku i drugu djecu u cijeloj BiH. Dosta je bilo diskriminacije od svih nivoa vlasti u BiH (RS+F BiH). Ako sada odustanemo od svojih zahtjeva nikada ih vise imati niti dobiti necemo. Dosta su starije generacije ispastale, ponizenja, uvrede, torture, genocid. Vrijeme je da mi Bosnjaci svi zajedno se organzujemo i pomognemo da ljudska prava i da imamo pravo skolovanja na nacionalnim grupama predmeta kao i sva druga djeca u svijetu. Svoje nedamo, tude necemo, trazimo svoja ljudska prava koja su zagarantovana svim nacijama i generacijama.
kao sva druga djeca u svijetu, daj okreni se oko sebe, ima puno djece po tuzli, zenici, sarajevu itd. koja to nemaju....
Bravo za ministra,samo ukini. Ionako su puno izostali ponoviti sve na godinu i točka.
Bolje ministarstva ukinuti, ionako im posao se svodi na stampanje knjiga prihvatljivih autora pred pocetak skolske godine. Cuj ukinuti skolu jer imaju problem koji ne znaju rijesiti, svasta..cccc
On opravdava ostupke kao u federaciji isto su djeca obespravljena kako?pa valjda uce bosanski jezik drzave BIH jezik citiram" i najbolje bi bilo ukinut skolu ,nemoras ukinut skolu" ministre samo ubaci u nastavni program Bosanski jezik nije ti to babbovina nego drustvena svojina i nece bit problema.Ministre nemojte se igrat moze nekom past na pamet da oslobodi okupiranu teritoriju zvanu genocidna i od malog problema napravi ste veliki, a dje su ugrozena djeca u federaciji nek i oni pocnu bojkotovat nastavu ako ih ima pa ce se ito rijesit.
Da budemo bar malo iskreni prema sebi samima, Bakijato Vi sigurno niste ucili Bosanski jezik u skoli nego je ucen Srpsko-Hrvatski. Austrijanci govore njemackim jezikom, nevidim problem, u Luxemburgu govore francuski, zasto to nama toliko smeta i predstavlja navodno problem. Preskace se jedina cinjenica da se odlicno razumijemo. Eh sada normalan covjek ce reci zivim u BiH govorim bosanski, elem malo je takvih. Problem je sto se ovakvim skolskim obrazovanjem upropastavaju buduci narastaji, a trenutna stoka koja ima vlast i moc odlucivanja toga nije svjesna odnosno svjesno stvaraju defektne generacije sa ciljem da uskoro ponovo osiguraju materijal za nova krvoprolica.
Najbolje je da na teritoriji cijele Bosne i Hercegovine imamo iste udzbenike ,, a ne da svaka opstina ima drugacije,,, treba imati jednu istoriju uciti bosanski jezik i mirna bosna,,,, i trebaju politicari prestati sa negiranjem Bosne
Ma da, ukidajte škole, ne trebaju nam, svakako će djecu učiti i vaspitavati roditelji na "pravi" način.
Vrijeme je za Oluja 2
Dze sluzis? 7. Dijasporska? Artiljerijski vod?
inace ukupnu javnost zivo zaboli za djecom i njihovim obrazovanjem al kad se u pricu uvedu "nacionalni interesi" onda se svi sjete da brane prava djece... mater vam nacionalisticku i licemjernu, pola vas je nepismeno, stoko, mrs
Daj Bože da sam nebi niko sretniji bio
Ministar i sam priznaje da je sistem neadekavtan, stoga ga treba (po logici stvari) mijenjati. Ministar i sam priznaje da treba ovaj problem rijesiti na drzavnom nivou, a to bi znacilo (po logici stvari) ukinuti entitetska ministarstva i formirati drzavno. Ovakav sadasnji sistem jeste neodrziv, a sve polako dolazi na svoje.
ukinite duple skole, duple nastavne programe koji vam je kurac! Obrazujete buduce fasiste