Komentari (50)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Kako je Sarajevo nastalo 6 aprila 1945 kad je FK Željezničar nastao 1926? Kako su navodno porazili fašizam 1945 ako su srbski fašisti 92 godine počeli najdužu opsadu u historiji ratovanja? Pitanja je puno, al jedno je sigurno, Sarajevu ne trebaju likovi kao što su Bajrović i Mustafić..
Bajrovic i Mustafic sandzacki dynamic duo.
Više je Bošnjaka pobijeno u jednom danu u Srebrenici,a zatim u Sarajevu 6000 od strane partizana 6.4.1945.!Ovaj Dan slave samo oni kojima su partizani davali u ta vremena besplatno stanove od 140 m2 u centru Sarajeva i čija djeca nisu radila nigdje osim komiteta SKBiH i imala sve povlastice i studiranje u inozemstvu o trošku države!
@MarasH od strane kojih partizana? Onih što su zadnjih dana zamijenili šakače za petokrake i zasijali zlo po cijeloj Jugoslaviji a slavnu 16. muslimansku udarnu brigadu, koja je oslobodila Sarajevo, izbacili iz udženika
Izzy, odglumio si Prskala ko Cazale ;)
Meni su Slovenci 1980tih godina u komunizmu govorili da oni u Ljubljani nikada dozvolili Srbima kao sto smo mi u Sarajevu da uvedu ulice Jug Bogdanova, Milosa Obilica, Vojvode Stepe, Vojvode Radomira Putnika. Ja tada to nisam shvatao. Oni su se cudili kako u Sarajevu, gdje su Bosnjaci vecina je ovo dopusteno. Dopustili smo da nam Aleksandar Rankovic ulice odredjuje. Svrakino selo zvalo se Naselje Pavla Goranina fuj
Pravi Dan Sarajeva je 1. februar po 1. februaru 1463 kada ga je utemeljio Isak Beg Isakovic, pripadnik Bosanske crkve koji je presao na Islam. Historija Sarajeva ne pocinje od 6. aprila 1945. Ulica Ferhadija je 1945 promijenjena u Vase Miksina, a Srbokomunisti su uveli ulice Jug Bogdanova, Milosa Obilica, Obala Vojvode Stepe, Obala Vojvode Radomira Putnika, Beogradska, Lenjinova, Trg Radeta Koncara, MIhajla Pupina itd. Niko od njih nema veze sa Sarajevom
na danasnji dan su njemci bombardovali Beograd zbog prekidanja ugovora o nenapadanju I postali ratni partneri,vrlo brzo nakon toga srbijanska vlad je podnijela raport sa ponosom svome fuhreru da je srbija juden frei Prva drzava u evropi koja je izvrsila naredjenje svoga fuhrera!
Politicki analiticar i povremeni reziser DIno Mustafic ne moze podnijeti cinjenicu da je Isak Beg Isakovic, pripadnik Bosanske crkve presao na Islam a onda 1. februara 1463 godine osnovao Sarajevo. Srbi i srpski komunisti, su htjeli nametnuti 6. april kao Dan Sarajeva, a upravo su Srbi i srpski komunisti iz JNA napali Sarajevo zvanicno 6. arpila 1992. Ovaj Titotista i Srbofil bi Bosnjacima zabranjivao slavljenje 1. februara Dana Sarajeva
@KelleKulesi Imena djedova bosanske crkve su Jeremija (prvi djed Crkve bosanske), Rastudije, Miloje, Radovan I, Ratko I, Radovan II, Ratko II, Dragisa, Ljubisa, Pribisa, Rados, Vlados, Ljuben, Ljubinja, Djuro, Radmilo, Stojsan i gost Radojica. Da znas ko su ti preci bili.
@SerbianTrolIMaster da znas ako je tako jako mi je drago da smo se pravoslavlja, krmeta i krsta odrekli. Dakle Isus nije Boziji sin niti je Bog. Za nas je Isus Boziji rob i poslanik. I mi Isusa slijedimo. Ne jedemo krmetinu jer je ni Isus nije jeo niti je rekao da se jede, Isus se nije krstio kad se molio Bogu pa necemo ni mi, Isus nije gradio kapelice, manastire, katedrale, crkve, itd. To je sve vasa zabluda. Ponosan sam sto sam se odrekao zablude i rodjen kao musliman.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Citavih 2% muslimana su bili u NOB-u, zabelezite taj podatak za sva vremena kada govorite o oslobadjanju necega.
@SerbianTrolIMaster jest po srpskim izvorima jer da je taj procenat veci onda bi se znalo da je vecina srba bila s njemcima I u chetnicima.na danasnji dan su njemci bombardovali Beograd zbog prekidanja ugovora o nenapadanju I postali ratni partneri,vrlo brzo nakon toga srbijanska vlad je podnijela raport sa ponosom svome fuhreru da je srbija juden frei Prva drzava u evropi koja je izvrsila naredjenje svoga fuhrera!
@SerbianTrolIMaster to je komunistička laž! Bošnjaci a naročito muslimani su osnovali NOP. Preko 750,000 u NOP a jedva 20,000 u okupatorskim snagama Prvi oslobođeni teritorij je bila Bihaćka Republika 4. Novembra 1942. Tito je došao u Bihać tek nakon oslobođenja i proglasio sebe pobjednikom
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Srpske falange Tzv. VRS tzv. JNA gori od nacista znači.
Partizani iz 16. muslimanske udarne brigade Istočnobosanske divizije Narodnooslobodilačke vojske Jugoslavije **5. aprila 1945. godine** su prvi ušli u Sarajevo nakon višesatnih borbi za osvajanje posljednjeg neprijateljskog uporišta u zgradi Vijećnice.
@wowoow muslimani prvi digli glas protiv okupacije sarajevskom rezolicijom El Hidaje 12. Oktobra 1941. Organizovali NOP i oslobodili prvu slobodnu teritoriju u okupiranoj evropi Bihaćku Republiku 4. Novembra 1942.
POZDRAV DOMOVINI