Komentari (693)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ukoliko se pozadinski Reis Cerić slaže, predlažem i za sunećenje lijepu domaću riječ: ĆUNOSIJEK ! I naravno ukoliko akademik Tunjo nema nekih većih nesuvislih zamjerki !
10+.
znači sad Selma Bajrami Selma Hidzaslavi
@nutela Znacenje imena Selma je mir. Pa prema tome zvala bi se Mirna Hizaslavi. ;))
A šta sa Šerif Mubarek Olsun? To nek stoji na turskom, arapskom il kojem već jeziku? :D Nego Ceriću, evo jedan fin prevod svih ovih riječi na bosanski jezik: Dakle umjesto "Bajram Šerif Mubarek Olsun", od sad neka bude "Bajro Šefik Muharem Osman"...
Meni se ovo svidja. Nemam nista protiv da se koriste strane rijeci koje su se odomacile u nasem jeziku, ali zasto nemati i nasu rijec za tako vazan dogadjaj medju Bosnjacima vjernicima. Hrvati imaju skroz drugu politiku. Oni za svaku stranu rijec traze alternativu na hrvatskom jeziku. Raspisuju se konkursi za trazenje odgovarajuce rijeci na hrvatskom jeziku. Zato: Hizaslav (Bajram) Serif Mubarek Olsun svim Bosnjacima.
Malo slovenačko-hrvatskog i malo srpskog- hiža i slava, ovo nebi ni hrvati mogli smisliti kao novokomponovanu riječ u čemu su majstori. Mani se kovanica u bosanskom jeziku i pusti Bajram na miru i u bosanskom i u srpskom i u hrvatskom jeziku.
Hizaslav...sad i mi Bosnjaci imamo slavu ko sto Srbi imaju...samo sto se zove Hiza, slicno ko Riza, al na bosanski nacin :)
Eh što ovce mekeću. Pa ima čovjek pravo da nešto predloži. Vaši očevi su u džepu nosili crvenu partijsku knjižicu i kleli se Titom. Džamije su bile prazne, a sad svi postali vjernici, svi tvrde da su postili za Ramazan i slavili Bajram. Eh, što je interes, o tempora o mores!
tako ti je kad cijeli zivot nista ne radiš a živiš ko car aga i beg. počneš iz dosade srat
E svasta na danasnjem vaktu i procitat
Hižislav- domoslav- domoljub, domobran, kućoslav, kućeslav, elem efendija sretan ti kućeslav, a mojim prijateljima i poznanicima sretan Bajram.
Mora li sad Selma Bajrami mjenjati prezime?
Selma Hidžislavi :'D hahahhaa
moze , ako to ona zeli , da se preziva Kucislav , aaahhhhh
Cerić = Attention whore
"Kako ti se zvao otac? Husein.A njegov otac? Kemal.Ciji je Kemal? Sefkijin. Dalje? Sefkija je Ibrov.Ibro je Rusidov.Rusid Ekremov. Muslija-Adem i Adem-Alija. Dalje? Nema dalje,potonji je Alija. Ko je rodio Aliju? Od kud ja znam,opet neki Husein,Kemal? Nije. Nego ko? Njega su rodili Cvijeta i Spasoje Jugovic,a ako krenes unazad sretaces samo ovakva imena:Veljko,Milos,Dusan,Vidak,Gojak,Momcilo,Vuk... Ono smo sto smo,i tu nema prepravljanja!"
Ovako izgleda mozak ispran knjigom nazvanom jedinim tako žovijalno nazivom "Nož". Teško vama sa vama samima. Ne bi vam bio u koži. Praznih glava i novčanika, a srca punog mržnje. A još bi bio manje u koži vaše djece, pakao je provesti život u saznanju da si potekao od takvih roditelja.
Na mom tavanu nisu ikone nego gaćice i veš tvojih prabaka
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
Ceriću, ti pravo primjenjuješ onu: "Kupujmo i koristimo domaće", pa sam bereš ludare.
Drogiraš se efendija.
Izmislio sam novi izraz za nekoga ko valja gluposti: Ne CERI, molim te.
oplakah ha ha
Zašto da ne. Šta su turci i arapi uzeli i koriste od našeg jezika i kulture?