Komentari (18)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Sigurno da je ovaj Music bio bolji premijer nego sto je Zeljkovic. Pa ljudi, Zeljkovic je zaduzio Toplane za 80 miliona maraka! I on nam je premijer :(
music je bio najbolji premjer sto je kanton ikada imao, ali to izgleda nekima nije odgovaralo da se pocnu rjesavati problemi u javnim preduzecima između ostalih i GRAS-a, a sad se vidi sta ekspertna vlada radi i koliko su sposobni nesto uraditi
Kako radnici imaju svoja prava, tako imaju i obaveze. Ovo je bezobzirno sa njihove strane da na cjedilu ostave sav ovaj narod. SDP je probao uvesti neki red u ovo preduzece ali je tesko sta uraditi kada se to godinama urusavalo. I evo sada se nastavlja. Zato svi koji ispunjavaju uslove za penzijum treba u penziju poslati. Nestrucne i podobne na biro i ostaviti ljude koji zele da rade da rade kako treba i da za to budu adekvatno placeni.
Music je bio daleko bolji premijer od ovog "eksperta" Zeljkovica. Music je radio i pokuavao da rijesi probleme radnika a ovaj samo prijeti!
ako imate granap ,a ja vam spremim 50 osoba da besplatno uzimaju hranu , a da cu vam ja sve to platiti na kraju mjeseca,i prim. radi vi isostavite racun 10 000km a ja vam dam 1000, a ostalo ti dodjem, nece te biti za 6 mj. nigdje.e to vlada radi gras-u.
i ova kao i ostale lopovske vlade tj. kalosa politika,ostetila je i napravila sav ovaj dug koji ima gras,a dovoljno je da vam kazem samo da za mj. kartu kaja kosta 55km vlada plati 14,5mk a sve ostalo ide na teret radnika gras-a iako svu subvenciju snosi vlada tj,kanton.
mogao sam ja, poslati u penziju oko 700 radnika, ali nisam, ti si mene... Ref. Mogla sam ja varati cak i puno pametnije i raskuciti mnogo bogatije rasplakati hrabrije ali nisam, ti si mene
ČOVJEČE pa ti tvoj ministar i tvoj stranački direktor ste imali priliku do juče da ovo riješite pa kako te nije stid i sramota da sada ovako pričaš.Zajedno sa njima i ti si krivac i saučesnik ovog stanja. Preispitaj svoj i karakter navedenih. Sramota.ps:Ovakvo stanje će biti sve dok se direktori budu stranački postavljali bez obzira na stručne i druge osobine.
Nisam nikoga vrijeđao psovao i vulgarno se izražavao u vezi komentara Bivšeg premijera. neka mi barem na mejl KLIX kaže što me skida sa komentara
opet me klix skida sa portala Hvala.!
Musić kaže i da sadašnja situacija jasno govori o tome da aktuelna Vlada KS-a okupljena oko Stranke demokratske akcije (SDA) nije spremna da se uhvati ukoštac s tim problemima, a jedino rješenje je potpuni reinžinjering ove firme. Tacno musicu,svaka cast,nek neko govori i o lopovima koji su nas doveli do ovoga,cijeli dan optuzuju jadne radnike,a niko ne govori sta je razlog sto radnici jadni strajkuju,jer nemaju plata,jer nemaju sta da jedu i da plate rezije..
Ističe ipak da ne podržava ovakav vid borbe za radnička prava budući da Zakon o štrajku jasno nalaže da u komunalnim preduzećima u funkciji mora biti određeni broj usluga tog komunalnog preduzeća, a u slučaju GRAS-a nije trebalo potpuno zaustaviti saobraćaj. Apsolutno se slazem!
Prema njegovim riječima, u tom preduzeću ima oko 700 radnika koji bi mogli otići u penziju ili biti uz otpremnine i po zakonu razriješeni dužnosti. Eto kakvi se lopovluci desavaju kod nas,a ko je kriv,pa ovi sto nas lazu i kradu svih ovih polijeratnih godina.
Sasvim je jasno da se prioriteti ove vlade i njenih poslušnika svode na puko zauzimanje fotelja a ne pravilno funkcionisanje i odgovoran rad koji građani očekuju u ovim teškim vremenima za sve nas. Očigledno je da ova vlada očekuje da građani sami čiste svoj grad i ulice ali pošto nas je premijer proglasio neradnicima, možemo samo ostati kod kuće i nijemo posmatrati očajan rad ovakve ekspertne vlasti!
Kritiku i pitanja u vezi lošeg angažmana treba također uputiti trenutnom ministru saobraćaja Jusufu Bubici, kojem očigledno nije prioritet da GRAS funkcionira onako kako je to potrebno građanima Sarajeva.