O smjeni aktuelne vlade
0

Musić: Sjednica zakazana za petak je politički manevar

FENA
Foto: Feđa Krvavac/Arhiv/Klix.ba
Foto: Feđa Krvavac/Arhiv/Klix.ba
Premijer Kantona Sarajevo Fikret Musić smatra da je sjednica Skupštine Kantona Sarajevo zakazan za petak na kojoj će zastupnici izglasavati nepovjerenje aktuelnoj vladi "politički manevar i marketing" te da se sve ovo dešava zbog predizborne kampanje pred lokalne izbore.

U izjavi za medije Musić naglašava da su neki politički subjekti imali potrebu programske ideje svoje političke opcije saopćiti danas na sjednici Skupštine, koristeći pri tome direktan televizijski prijenos.

"Legitimnost odluke Skupštine za mene je poštovanje ovog parlamenta. U petak će se voditi debata na kojoj će se morati dokazati sve ono što je u obrazloženju ovih 13 zastupnika potpisnika", kaže Musić.

Najavio je da će u petak postojati dvije strane. Jedna će koristiti svoje pravo da 'napada aktuelnu Vladu', a druga strana će koristiti pravo "ne da se brani nego da dokaže da ono što su zastupnici naveli u obrazloženju nisu fakti za ovu vladu u njenom nepunom dvogodišnjem mandatu".

Na kraju je kazao da je Vlada na čijem je čelu respektabilna izražavajući stav da nema dilemu da će sadašnja Vlada ostati te da će završiti svoj mandat i ispuniti obećanja građanima navedena u ekspozeu premijera te u programu rada Vlade.

Prijedlog za smjenu sadašnje vlade koju čine ministri i premijer iz Socijaldemokratske partije (SDP) BiH te ministri iz Saveza za bolju budućnost (SBB) BiH, potpisalo je 13 zastupnika u Skupštini iz Stranke demokratske akcije (SDA), Stranke za BiH (SBiH) i Bosanske stranke (BOSS) te samostalni zastupnik Enes Zeković.