Komentari (46)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
u nasem obrazovanju vjeronauka je najmanji problem
Gras propada ,sve je vise nezaposlenih a musa se uhvatio predmeta ko pijan plota,jasi murta uzjasi kurta ,suljagic zavrsio sada je red na musica,cudan vakat dok se cijela godina privede samo oko jednog predmeta,12 plata su primili za@ebavajuci i narod i mase sa supljom a pravi problemi su jos uvijek u kantonu(maloljetnicka delikvencija,kriminal,nezaposlenost,psi na ulicama i pred skolama....a oni mlate praznu slamu ),lud zbunjen normalan.....
možeš imati religiju i možeš imati alternativni predmet, ako nećeš religiju. šta tu nije jasno? a ovo što se premijer zalaže da djeca mogu i da nemaju ništa je samo šuplja priča, jer čovjek očigledno ne zna šta drugo da radi, pa mu je ovo dobro došlo!
Citam pet puta i nista ne razumijem! \".., tako da je učenicima i njihovim roditeljima ostavljena mogućnost pohađanja vjeronauke i alternativnog predmeta te je na taj način onemogućen izbor nepohađanja nijednog od navedenih predmeta. \" U prvom dijelu recenice stoji \"da je djeci ostavljena mogucnost da pohadjaju vjeronauku ili neki tamo alternativni predmet\", znaci nije obavezno!? U nastavku iste recenice, stoji da je time \"onemogucen izbor nepohadjanja nijednog od navedenih predmeta!? Znaci \"Onemoguceno da ne ides\" tj. moras da ides! Zar nije tako. Imamo mi izgleda previse vjeronauke a premalo bosanskog jezika
Ja ne želim da se opredjelim za matematiku i bosanski, pa opet moram ići.... To što se drugi ne mogu opredjeliti da ne idu ni na vjeronauku ni na kulturu religija nije moj problem!
Ovi kao pit bullovi ne popuštaju.
Znaci nije valjalo kad je mogla i nije morala vjeronauka (jer ako iskoristis pravo izbora da nemas vjeronaku kao nastavni predmet, onda si ugrozen?!?), a sad ne valja kad ima vjeronauka i alternativni predmet. Hmm.. Da ti g. Musicu nemas kakva pametnija posla nego se backat glupostima? Mene je sramota tebe nazvati svojim premijerom Kantona, kad se time bavis i poslije onakvog fijaska sa \"slucajem vjeronauka\"..
Da mi imamo normalne i sposobne lidere,nikada vjeronauk ne bi bio problem.Treba se baviti privredom,maloljetnickomi delikvencijom,kako uvesti kapital,kako otvoriti fabrike.Obzirom da su nesposobni za to,REPRESIJA NAJBOLJE DJELIUJE,DA SE SACUVA FOTELJA.TREBA NARODU BACITI KOST,A ONI CE se obogatiti dok se mi raspravljamo..Svaka nam cast,KOLIKO SMO GLUPI..
Jednaka prava za sve građane. Odličan potez svi smo jednakopravni pred zakonom tj imamo jednaka prava :)
Odlično, svi građani trebaju biti jednakopravni.
Vjeronauka je problem samo na Kosovu, Albaniji i Sarajevu. nema problema u RS-u kantonima sa hrv. većinom, Srbiji, Hrvatskoj, EU. Znači nije problem vjeronauka već islam. vjeronauka. Milion problema, a oni se ufatili samo ovog. nešto mi tu smrdi. Hercegovački musl. su prepušteni sami sebi. Sarajevo definitivno ne zna biti lider.
u redu je da dijete ne ide na vjeronauku, ali nije u redu da za to vrijeme nema ništa, dok oni koji hoće imaju čas. zato postoji alternativni predmet i gotovo. usput rečeno, kad je ovo uvedeno ovaj alternativni i to, ispostavilo se da ipak djeca žele na vjeronauku pa i ako im ocjena iz iste ne ulazi u prosjek. mene je to čak i iznenadilo mogu ti reći, jer mi je mišljenje uvijek bilo pa normalno da će ići kad može bezze popraviti prosjek jednam dodatom peticom, ali vidiš ispostavilo se da ipak nije tako.
evo, ja kad sam bio dijete imao sam izbor da idem na vjeronauku ili da ne idem. otisao na jedan cas i nikad vise. covjece, pa taj jedan cas me je vratio u nazad sedam dana, psihicki. sad zamisli cijelu godinu...... nemojte prisiljavati djecu da po svaku cijenu moraju slusati o religiji. ima mjesto za te stvari, a to sigurno nije skola......
Ovo je sigurno onaj uhljup fikret iz stranke vices za ovo fikrete vices
nakon sto je slucajni prolaznik prodao sva ministarstva za svoju fotelju slijedi juris na vjeronauku i opet cete izgubiti
ŠUTI MUSIĆU J E B O LI TE GRAS I TEBE I DAMIRA.
Treba se boriti protiv korupcije odlučno. Početi sa dječicom u prvom razredu i šamarati ih dok ne zaborave Kulhu.valla.hhu skroz. Onda sve ostalo. SDP se ulli.tao na državnom nivou pa sada da se malo qur.če po kantonu.